Sweco valittu Terrafamen akkukemikaalitehtaan tehdassuunnittelijaksi

Sweco on tehnyt Terrafamen kanssa sopimuksen akkukemikaalitehtaan tehdassuunnittelusta.

Sweco on tehnyt Terrafamen kanssa sopimuksen akkukemikaalitehtaan tehdassuunnittelusta.

Sähköajoneuvojen akuissa hyödynnettäviä kemikaaleja tuottavan tehtaan suunnittelu aloitettiin lokakuussa, ja rakentamisen on määrä alkaa vuoden 2019 alkupuolella.

”Sähköajoneuvojen korkealaatuisten akkukemikaalien tuotantolaitoksen suunnittelu on osa kestävämmän liikenteen edistämistä ja ilmastonmuutosta ehkäisevää yhteiskunnan kestävää kehitystä”, sanoo Sweco Industryn toimitusjohtaja Erik Skogström.

”Suomi on edelläkävijä sähköajoneuvojen akkuihin ja akkukemikaaleihin liittyvässä teknologiakehityksessä. Sweco on ollut useassa akkukemian hankkeessa mukana viimeisten vuosien aikana, ja prosessit ovat käsitelleet muun muassa nikkelin, koboltin ja litiumin jalostamista korkealaatuisiksi tuotteiksi”, jatkaa Tomi Keskinen, kemian ja kaivosteollisuuden liiketoimintajohtaja Swecolta.

Sweco vastaa akkukemikaalitehtaan ja nykyisen metallitehtaan liityntöjen, rakennusten, putkistojen, sähköjen, instrumentoinnin ja automaation yksityiskohtaisesta suunnittelusta sekä avustaa Terrafamea projekti- ja työmaapalvelujen osalta. Sweco on tehnyt aiemmin useita suunnittelutöitä myös Terrafamen metallitehtaalle.

”Terrafamen tuotantoteknologia mahdollistaa hiilijalanjäljeltään erinomaisten akkukemikaalien tuotannon. Tällä tavalla olemme mukana pienentämässä liikenteen hiilijalanjälkeä”, sanoo Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki