Telian konesali sai harvinaisen tunnustuksen

Telia Helsinki Data Center sai harvinaisen tunnustuksen poikkeuksellisesta toimintavarmuudesta – Suomeen vasta toinen ISO 22301 -sertifikaatti.

Telia Helsinki Data Center sai harvinaisen tunnustuksen poikkeuksellisesta toimintavarmuudesta – Suomeen vasta toinen ISO 22301 -sertifikaatti

Kesäkuussa Pitäjänmäkeen valmistunut Suomen suurin avoin datakeskus on saanut poikkeuksellisen huomionosoituksen toimintansa laadusta. Sille on myönnetty ISO 22301 –sertifikaatti, jonka on aiemmin saanut ainoastaan yksi Suomessa toimiva yritys.

Liiketoiminnan jatkuvuuden hallinnan lisäksi HDC:lle myönnettiin samalla todistus, ISO/IEC 27001, korkeatasoisesta tietoturvallisuuden hallinnasta.

”Datatehtaassamme pyörivät yritysten ja yhteiskunnan elintärkeät IT-järjestelmät, joiden pitää toimia kaikissa olosuhteissa. HDC:n kaksi keskeistä tukijalkaa ovat nimenomaan tietoturvallisuus ja asiakkaiden liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen, joten on hienoa, että kummankin osalta ratkaisumme on sertifioitu erittäin tiukkojen standardien mukaan”, Helsinki Data Centerin johtaja Pasi Sutinen iloitsee.

Telia kertoi syyskuun alussa, että muun muassa Nokia on päättänyt siirtää keskeisiä IT-järjestelmiään HDC:n tiloihin.

”Olemme varautuneet normaalioloissa kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin, kuten sähkökatkoihin, tulipaloon tai satoihin erilaisiin kiinteistötekniikan häiriöihin. Olemme harjoitelleet toimintaa kaikissa kuviteltavissa olevissa hätätilanteissa ja tehneet kaikkemme, että asiakkaiden palvelut pyörivät täällä aina turvallisesti ja keskeytyksettä”, Sutinen kuvailee.

”Telia HDC:n tietoturvallisuuden ja jatkuvuuden hallinnan sertifiointi on vaikuttava jatkumo Telia Finlandin systemaattiselle kehitystyölle”, tiivistää Kiwa Inspectan asiakasvastuullinen pääarvioija Heikki Hellsten.

Kiwa Inspectan osalta HDC:n sertifioinnissa oli erityispiirteenä hankkia samalla FINAS-akkreditointi ISO 22301 -sertifioinneille. Yksi Telian tärkeimmistä kumppaneista datakeskuksen toimintavarmuuden kehittämisessä on alusta lähtien ollut KPMG.

HDC on laadultaan ja kooltaan ainutlaatuinen hanke Suomessa. Helsinki Data Centerissä on panostettu myös energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Telia on aiemmin saanut ISO-sertifikaatit toiminnan laadusta, ympäristötyöstä ja työterveydestä ja –turvallisuudesta.

Lue lisää

Katso kaikki