Telia vähentää merkittävästi energiankulutustaan

Telia Finland sitoutuu parantamaan energiatehokkuuttaan kaikissa toiminnoissaan Suomessa 7,5 % vuoden 2015 kokonaiskulutuksesta vuoteen 2025 mennessä. Telia on ensimmäinen teleoperaattori Suomessa, joka liittyy Energiatehokkuussopimukseen. Sopimus on tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa.

”Yksi suurimmista ympäristövaikutuksistamme on energian kulutus, jonka vuoksi työskentelemme jatkuvasti energiatehokkuuden ja -hallinnan parantamiseksi. Palvelumme, jotka muun muassa vähentävät matkustustarvetta ja mahdollistavat laitteiden etähallinnan, auttavat luomaan maailmaa, jossa taloudellinen kasvu ei enää suoraan merkitse negatiivisia ympäristövaikutuksia”, kertoo Telia Finlandin teknologiajohtaja Jari Collin.

Datankäytön voimakas kasvu niin suomalaisilla kuluttaja- kuin yritysasiakkaillakin lisää kuitenkin myös energiankulutusta Telian verkoissa. Collinin mukaan energiankulutuksen noustessa energiatehokkuudella on entistä tärkeämpi merkitys ympäristövaikutusten hallinnassa.

Noin 90 % Telian energiankulutuksesta syntyy tietoliikennepalvelujen ja isojen tuotantotilojen ylläpidosta. Noin kolmasosa tästä kulutuksesta syntyy datasalien ylläpidosta ja puolet energiankulutuksesta tulee mobiiliverkkojen ja kiinteiden tietoliikenneyhteyksien ylläpidosta.

Pitäjänmäelle ensi vuonna valmistuva Telian datakeskus lisää huomattavasti yhtiön energiankulutusta. Tästä syystä energiatehokkuus on otettu huomioon sen suunnitteluvaiheessa alusta alkaen.

Vuonna 2016 Telia sai ensimmäisenä kansallisena operaattorina Suomessa ympäristösertifikaatin ISO 14001. ISO 14001 -sertifikaattiin kuuluu energiahallintajärjestelmän (ETJ+) luominen ja säännöllisesti kokoontuva energiahallintaryhmä, joka varmistaa tehokkaan energiahallinnan.

Telia liittyi sopimukseen osana Teknologiayritysten toimenpideohjelmaa vuosille 2017–2025. ”Sopimukseen liittyminen on osoitus tahtotilastamme keskittyä energiatehokkuuden parantamiseen yli lainsäädännön tuomien velvoitteiden ja vastuullisesti”, Collin sanoo.

Jätä kommentti

*

*