Tekoäly paljasti merkittävän säästön toimiston energiankulutuksessa

Kuva: YIT

Älykkäässä Workery+ Vallila -kiinteistössä otettiin käyttöön ilmanvaihdon tekoälyratkaisu. Ratkaisu mahdollisti kiinteistön huomattavat energiansäästöt sisäolosuhteet huomioiden, kertoo YIT tiedotteessaan.

Workery+ Vallila on uuden ajan älykäs toimisto, jossa on otettu käyttöön älykkäitä kiinteistöratkaisuja. Kiinteistöä kehitetään jatkuvasti entistä vastuullisemmaksi.

Rakennukseen nyt asennettu tekoäly oppii talotekniikan ja sisäilman datasta. Se pystyy ennustamaan tiloissa tapahtuvia sisäilmaolosuhteiden muutoksia ja antaa rakennusautomaatiojärjestelmälle kuhunkin käyttötilanteeseen sopivat uudet asetusarvot. Lopputuloksena saavutetaan tavoitellut olosuhteet optimaalisella energiankulutuksella.

Tekoälyn tekemien, tietoon perustuvien muutosten ansiosta kiinteistössä saavutettiin 40 prosentin säästö ilmanvaihdon sähkönkulutuksessa. Tekoäly seuraa myös kiinteistön peruslämmitystä (kaukolämpö) ja tuottaa lisäsäästöjä talven tullessa sekä lämmitystarpeen kasvaessa.

− On hienoa nähdä käytännössä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää toimitilojen käytössä. Smart Building -ratkaisut säästävät niin ympäristöä kuin eurojakin. Vuositasolla säästöt ovat merkittävät, jolloin tekoälyn tuomat hyödyt ovat ilmeiset. Energiansäästön lisäksi toimiston sisäolosuhteet ovat loistavat, kertoo YIT:n Toimitilat-segmentin strategia- ja kehitysjohtaja Juho Siitonen tiedotteessa.

Diagnostiikan ja tekoälyn avulla kiinteistön toimintaa voidaan optimoida ja luoda kestävät ja turvalliset olosuhteet.

Lue lisää

Katso kaikki