Teknoware palkittiin tuotetietojen päivittämisestä

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry palkitsi Teknoware Oy:n Esimerkillisenä Tuotetietojen Päivittäjänä 2016.

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) palkitsi Teknoware Oy:n Esimerkillisenä Tuotetietojen Päivittäjänä 2016. STK pitää yllä alan yhteistä 240.000 tuotetta käsittävää Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua, joka sisältää kattavat sähköteknisten tuotteiden tuotetiedot, kuvat ja linkit koko toimitusketjun tarpeisiin.

Teknowarella on Sähkönumerot.fi-tietopalvelussa 969 tuotetta, joiden kaikkien tuotekorteilla on ETIM-standardin mukaiset tekniset tiedot, tuotekuvaus ja vähintään yksi tuotekuva. Yhtiön tuotekorteilla on yhteensä 1240 tuotekuvaviittausta, 947 linkkiä yrityksen omille tuotesivuille ja 1015 linkkiä dokumentteihin. Valaisinluettelotiedot löytyvät 725 tuotteelta. Kaikkien Teknowaren tuotteiden yleisnimet ja tekniset nimet ovat suositusten mukaiset.

”Tuotetietojen on oltava kaikkien käytettävissä ajasta ja päätelaitteesta riippumatta. Tämä on yleistä digitalisaatiokehitystä, jota haluamme edistää. Samalla saamme kilpailuetua siitä, että tietomme ovat helposti löydettävissä Sähkönumerot.fi-tietopalvelussa”, sanoo liiketoimintajohtaja Jari Tabell Teknoware Oy:stä.

Hänen mukaansa onnistuminen vaatii hyvää omien tuotteiden tuntemusta, jotta kaikki yksityiskohtainenkin data tulee dokumentoitua. Puutteelliset tiedot, muistinvaraisuus tai perimätieto eivät ole enää tätä päivää. Myös entistä kattavampaa tietoa tarvitaan, sillä tarve alkaa suunnittelusta ja jatkuu tuotteen koko elinkaaren ajan.

”Ennen tehtiin tuotehallinnassa datalehti suunnittelijan käyttöön ja se riitti. Nyt olemme ottaneet vahvasti asiakasnäkökulman, mikä merkitsee markkinointihenkilöiden mukanaoloa Sähkönumerot.fi-tietojen syöttämisessä ja ylläpidossa. Kyse on tämän päivän asiakaspalvelusta, jossa tuotteeseen kuuluu aina monipuolinen tietopaketti”, Tabell kuvailee.

Sähkönumerot.fi-palvelussa on vuoden sisällä ollut 1,5 miljoonaa käyntikertaa. Joka arkipäivä tietoja tarkistetaan keskimäärin 14 000 sivulta. Tämän lisäksi tietokanta on päivittäisessä käytössä suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden ohjelmistoissa sekä tukkujen verkkokauppojen tiedonlähteenä.

”Tänä vuonna Sähkönumerot.fi-palveluun on täydennetty erityisesti European Technical Information Modelin mukaisia teknisiä tietoja. Yritykset aloittivat näiden ETIM-tietojen syöttämisen järjestelmään tasan vuosi sitten, ja tällä hetkellä ne ovat käytettävissä jo 100 000 tuotteella”, STK:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari kertoo.

Lue lisää

Katso kaikki