Teknisen kaupan tulevaisuus on netissä

Ahlsellin myyntijohtaja Antti Holopainen: ”Teknisen kaupan tulevaisuus on nettimyynnissä ja teollisessa internetissä.”

Holopainen siirtyi Ahlselille Samsung Electronicsilta, jossa hän työskenteli myyntijohtajana. Aiemmin muun muassa Nokian palveluksessa toiminut Holopainen tuo mukanaan kokemusta johtotehtävistä ja myynnin tehostamisesta.

”Tekninen myynti on pysynyt pitkään samanlaisena. Se vaatii merkittäviä uudistuksia pitkällä tähtäimellä”, Holopainen sanoo.

”Rakennusteollisuuteen liittyvä kauppa elää tällä hetkellä murroksessa ja käy läpi samoja kehitysvaiheita kuin mitä mobiilialalla on jo nähty. Minulle on todella motivoivaa päästä konseptoimaan esimerkiksi myynnin sähköistymistä ensimmäisten joukossa tällä toimialalla Suomessa”, Holopainen kertoo.

Holopaisen mukaan juuri myynnin sähköistyminen sekä IoT eli teollinen internet ovat avaimia teknisen kaupan menestykseen tulevaisuudessa.

”Jo kolmasosa Ahlsellin kaupankäynnistä tapahtuu sähköisissä kanavissa. Meillä on laaja myymäläverkosto, mutta nettimyynti parantaa tavoitettavuuttamme merkittävästi.”

IoT-ratkaisujen tarjoaminen on olennaisen tärkeää, koska rakennuksissa käytettävä tekoäly kasvaa koko ajan. Ekologiset ratkaisut vähentävät energian- ja vedenkulutusta, kuten esimerkiksi aurinkosähkötuotantojärjestelmä.

Jätä kommentti

*

*