Teklasta BuildingSMARTin ensimmäinen suomalaisjäsen

Vuonna 1966 perustetusta Tekla Oyj:stä on tullut ensimmäinen suomalaisjäsen BuildingSMART-organisaatiossa. Tekla on kansainvälisesti toimiva ohjelmistotuoteyritys, jonka mallipohjaiset ohjelmistot tehostavat ydinprosesseja rakentamisessa, energian jakelussa, yhdyskuntatoimessa ja vesihuollossa. Yhtiöllä on asiakkaita yli 80 maassa ja viime vuoden liikevaihto oli lähes 60 miljoonaa euroa.
BuildingSMART on International Alliance for Interoperability -järjestön (IAI) maailmanlaajuinen jäsenorganisaatio, joka ylläpitää ja kehittää kansainvälistä rakennusalan tietomallistandardia (IFC). Tehtävänä on edistää rakennusalalla käytettävien ohjelmistojen yhteentoimivuutta.
Suomen kansalliseen BuildingSMART-yhteisöön kuuluu 22 jäsentä, Teklan lisäksi muun muassa VTT, Skanska, Pöyry Architects ja Insinööritoimisto Mikko Vahanen.
– Tietojen jakamista tehostava ja prosesseja parantava standardointi mullistaa rakennusalan. Alan suunnannäyttäjänä meille on luontevaa olla ensimmäinen suomalainen ohjelmistoyritys, joka tukee BuildingSMARTin työtä kansainvälisenä jäsenenä, toteaa Tekla Structures -tuotestrategiasta vastaava Ragnar Wessman.
Tekla isännöi BuildingSMARTin Implementer Support Group -kokousta Espoossa maaliskuussa. Kokoukseen osallistuu ohjelmistotoimittajien ja organisaatioiden edustajia useista eri maista.

Lue lisää

Katso kaikki