Tekla BIM Awards 2017 voittaja on Easton Helsinki

Suomen ja Baltian Tekla BIM Awards 2017 -kilpailun voittajaksi on valittu Easton Helsinki. Kilpailun tulokset julkistettiin ja palkinnot jaettiin tiistaina 20.6.2017 Helsingissä. Voittajaprojektissa käytettiin laajasti tietomallia läpi koko rakennusprojektin. Kilpailun voittaja osallistuu kansainväliseen Tekla Global BIM Awards -kilpailuun vuonna 2018.

Easton Helsinki -projektin osapuolet kokivat, että tässä hankkeessa suunnittelu oli yhtä kuin mallinnus ja tietomallia käytettiin myös aliurakoitsijoiden toimesta laajasti. Lisäksi tilaaja käytti tietomallia, jonka hyödyt suunnitelmien kehittämisessä ja päätöksenteossa vietiin tilaajan asiakkaille asti. Tilaajan tavoitteena oli alusta alkaen saada toteumamalli rakennuksen ylläpitoa varten.

Easton Helsingin ilmoitti kilpailuun projektin osapuolet tilaaja Kesko Oyj, projektinjohtopalvelutehtävistä vastaava Haahtela-rakennuttaminen Oy, Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, rakennesuunnittelusta vastannut Wise Group Finland Oy, elementtisuunnittelusta vastannut Ramboll Finland Oy, LVISA- ja sprinkleri- ja kylmätekniikkasuunnittelusta vastannut Granlund Oy, runkourakasta vastannut Lujabetoni Oy ja tietomallikoordinaattorina toiminut ja tuotannon aikataulutuksesta vastannut Byggnadsekonomi Oy.

Tekla BIM Awards 2017 -kilpailun taso oli erittäin korkea. Mukana oli useita projekteja, joilla oli edellytyksiä voittoon asti. Raati kiinnitti erityistä huomiota tietomalliin perustuvaan yhteistyöhön ja mallitiedon monipuoliseen käyttöön rakentamisen valmistelun, rakennusosien valmistuksen sekä rakentamisvaiheen aikana. Lisäksi tietomallin vieminen tilaajan ja rakennuksen varsinaisten käyttäjien hyödynnettäväksi nähtiin tärkeäksi.

Tekla BIM Awards -kilpailu järjestettiin nyt yhdeksännen kerran. Tuomaristoon kuuluivat Veijo Käyhty Rakennuslehdestä, Helena Soimakallio RIL:stä, Päivi Jäväjä Metropolia ammattikorkeakoulusta, Teemu Lehtinen KIRA-digistä, Tuomas Hörkkö Civilpointista ja Jari Heino Trimblestä.

Pääpalkinnon lisäksi tuomaristo jakoi kolme kunniamainintaa. Karavaanikuja 2–4:ssa raati arvosti tietomallinnuksen intensiivistä yhteiskäyttöä hankekehitysvaiheesta alkaen urakkaneuvotteluihin ja läpi koko projektin. Myös viranomaisyhteistyö hoidettiin tietomallipohjaisesti. Hankkeen ilmoittivat kilpailuun Kojamo Oyj, Asuntosäätiö SR, Fira Oy, Arkkitehtitoimisto Konkret Oy, A-Insinöörit Oy, Climaconsult Finland Oy, Sähköinsinööritoimisto J Mannonen Oy, NB-Seinä Oy, Parma Oy, Betonimestarit Oy, Parmarine Oy, Schindler Oy, RM-Hitsaamo Oy, Celsa Steel Service Oy.

Toisen kunniamaininnan saanut Tripla Pasilan asema on sijainniltaan vaativa ja rakennustekniikaltaan haastava kohde. Raati arvosti laajaa tietomallin käyttöä sekä laserkeilatun inventointimallin hyödyntämistä suunnittelussa ja rakentamisessa. Hankkeen ilmoittajina olivat Sweco Rakennetekniikka Oy, YIT Rakennus Oy ja Gravicon Oy.

Kolmannen kunniamaininnan sai Clarion Hotel Helsinki, jonka ilmoitti kisaan liettualainen UAB Concretus Designers. Raati arvosti rakennusosatoimittajan suunnittelijan erittäin tarkkaan mallintamaa rakennusteknisesti vaativaa kohdetta, missä oli käytetty tietomallia innovatiivisesti haastavan logistiikan ja asennuksen suunnittelussa.

Kilpailun yleisöäänestyksessä annettiin ennätykselliset 1050 ääntä, ja yleisö valitsi omaksi suosikikseen Tripla Pasilan aseman.

Jätä kommentti

*

*