Tekes panostaa Kestävä yhteiskunta -ohjelmaan 100 miljoonaa euroa

Tekesin uusi Kestävä yhdyskunta -teknologiaohjelma panostaa kestävien ja energiatehokkaiden alueiden ja rakennusten kehittämiseen 100 miljoonaa euroa. Ohjelman esittelyssä todetaan, että rakennus- ja kiinteistöklusterilla on merkittävä rooli kestävän kehityksen mukaisten tavoitteiden edistämisessä, koska sen ympäristövaikutukset ja kansantaloudellinen merkitys ovat suuria sekä rakennusten energiankäytön että niiden sijoittumisen vuoksi.
Syyskuussa käynnistynyt teknologiaohjelma panostaa seuraavien viiden vuoden aikana alan yritysten ja yhteisöjen kanssa noin sata miljoonaa euroa rakennus- ja kiinteistöalan sekä energia- ja ympäristöalan liiketoiminnan kehittämiseen. Ohjelma jatkuu vuoteen 2012 asti.
”Tavoitteena on synnyttää merkittävästi uutta ja uudistuvaa liiketoimintaa kestävien ja energiatehokkaiden alueiden ja rakennusten suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa sekä niiden korjauksessa. Ohjelman yksi keskeinen osa-alue on rakennusten ja yhdyskuntien energiatehokkuuden huomattava parantaminen sekä uusiutuvien energialähteiden käyttöön oton edistäminen”, Tekesin teknologiapäällikkö Jarmo Heinonen sanoo.
Ohjelma tulee kannustamaan yrityksiä luomaan verkostomaisia kehitysprojekteja, joissa toimijat yhdessä kehittävät liiketoimintakokonaisuuksia.

Lue lisää

Katso kaikki