Tärkeä hybridijärjestelmien toiminnanvarmistus – ”Tietämättömyys on tämän hetken suurin haaste”

Uusi Talotekniikka 2030 -tutkimus osoittaa toiminnanvarmistuksen selkeät hyödyt. Toiminnanvarmistus on kannattava investointi silloin, kun se laajennetaan taloteknisissä järjestelmissä koko elinkaaren aikaiseksi toimintamalliksi.

Johannes Simola asiakkaan tiloissa Meyer Turun telakalla tutkimassa suurta kaukolämmön alajakokeskusta ja siihen liittyvää tekniikkaa. Kuva ei ole tutkimuksen koekohteesta, mutta kaukolämmön alajakokeskukset liittyvät hybridiprojekteihin, sillä niiden rinnalle rakennetaan myös lämpöpumppujärjestelmiä. Kuva: Jani Hyytinen

Päästötavoitteiden saavuttamiseksi on vähennettävä rakennusten energiankulutusta sekä pyrittävä käyttämään hiilidioksidipäästötöntä lämmöntuotantomenetelmää. Energian kierrätysjärjestelmät sekä useita lämmönlähteitä hyödyntävät hybridilämmitysjärjestelmät ovat yleistyneet. Hukkalämmön hyödyntäminen ja uusiutuvien energialähteiden käyttö lämpöpumppujen kanssa ovat tehokkaita tapoja vähentää energian kulutusta. 

Hybridijärjestelmien avulla on mahdollista saavuttaa alhaiset hiilidioksidipäästöt. Näiden järjestelmien täyden potentiaalin saavuttamiseksi toimintavarmuuden on oltava kunnossa ja jatkuvaa.

Hybridijärjestelmien avulla on mahdollista saavuttaa alhaiset hiilidioksidipäästöt.

Lue lisää

Katso kaikki