Tanskalainen Dansani ostaa ruotsalaisen kilpailijansa INR:n

Dansanin omistaja ja toimitusjohtaja Carsten Friis ostaa ruotsalaisen kilpailijansa INR Iconic Nordic Roomsin.

Yrityskaupan myötä Dansanista ja INR:stä tulee yrityksen tiedotteen mukaan Pohjoismaiden suurin kylpyhuonekalusteiden ja suihkuratkaisuiden toimittaja. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto Pohjoismaissa on yli 500 miljoonaa Tanskan kruunua eli noin 67 miljoonaa euroa.

Dansanilla on vahva asema Tanskassa, INR:llä Ruotsissa ja kummallakin yrityksellä Norjassa ja Suomessa. INR:llä on jo entuudestaan hyvät asemat räätälöidyissä suihkuratkaisuissa, Dansani on merkittävä kylpyhuonekalusteiden valmistaja.

Yritysten lähiajan suunnitelmana on keskittyä jo olemassa olevaan toimintaan Pohjoismaissa sekä keskinäisen yhteistyön vahvistamiseen. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on laajentua Keski-Euroopan markkinoille.

– INR on täydellinen kumppani Dansanille, sillä yritysten valikoima, toimintakulttuuri ja markkina-asema täydentävät toisiaan. Dansanin ja INR:n yhdistymisen myötä yritystoiminta saa voiman ja kasvupohjan, jotka ovat välttämättömiä myynnin kasvattamiseen nykyisillä markkinoilla ja laajentumiseen uusille markkinoille, Dansanin toimitusjohtaja Carsten Friis sanoo.

– INR:lle on paras mahdollinen tulevaisuudenkuva, että Dansanista tulee sen omistaja. Siksi luovutan viestikapulan Carsten Friisille, josta tulee uuden Dansani/INR-yrityksen toimitusjohtaja, Per Skårner sanoo.

Kaupan myötä Skårner vetäytyy operatiivisesta vastuusta, mutta jatkaa edelleen INR/Dansanin hallituksessa.

Dansani A/S

Dansani on perustettu vuonna 1983 ja sen pääkonttori on Haderslevissa. Sillä on myyntiyhtiöitä Englannissa, Hollannissa, Saksassa, Norjassa ja Ruotsissa. Dansanin liikevaihdosta 80 prosenttia tulee viennistä.

INR Nordic AB

INR on perustettu vuonna 1988 Skånessa. Sen pääkonttori sijaitsee Malmössä ja tuotanto sekä Malmössa että Jönköpingissä. Vuodesta 2010 INR on ollut pääomayhtiö CapManin omistuksessa. INR:n päämarkkina-alueita ovat Ruotsi, Norja ja Suomi.

Lue lisää

Katso kaikki