Taltekalta ja STK:lta stipendit kahdelle LVI- ja sähköpätevyyden opiskelleelle insinöörille

Talotekninen teollisuus ja kauppa ry (Talteka) ja Sähköteknisen kaupan liitto STK ry ovat myöntäneet 1000 euron stipendin kahdelle valmistuneelle tekniikan alan insinöörille.

Talotekniikka-lehti

Juuso Kiviranta ja Kivi Ketola suorittivat neljässä vuodessa tekniikan alan AMK-insinööritutkinnon niin, että se täyttää sekä LVI-suunnittelijan kelpoisuuden koulutussisällön että sähköturvallisuuslain mukaisen sähkötöiden johtajan pätevyyden koulutusvaatimuksen.

Talteka ja STK ry ovat huomioineet opiskelijoiden saavutuksen ja myöntäneet kummallekin 1000 euron stipendin.

− Ammattikorkeakouluissa on toki pitkään voinut täydentää pätevyyttään sekä sähkö- että LVI-osaajana, mutta nyt valmistuvat Kiviranta ja Ketola ovat ensimmäiset, jotka ovat insinööriopintojensa alusta saakka tähdänneet molempiin. He antavat hyvän esimerkin uusillekin opiskelijoille ennakkoluulottomasta ja opintotarjontaa hyödyttävästä opiskelusta, kiittelee TAMKin yliopettaja Pirkko Harsia.

LVI-talotekniikan tutkintoon vaadittavien 240 opintopisteen lisäksi Kiviranta ja Ketola suorittivat niin paljon sähköisen talotekniikan opintoja, että opinnot täyttivät myös sähköpätevyyden koulutusvaatimukset.

− Hyvä, turvallinen ja terveellinen sisäympäristö edellyttää talotekniikan laaja-alaista osaamista. Oli ilo kuulla nuorten opiskelijoiden oivaltaneen, että kattavalla talotekniikan tuntemuksella on nyt ja tulevaisuudessa yhä enemmän tarvetta, sanoo Talteka ry:n toimitusjohtaja Ilkka Salo.

− Onnittelut nuorille fiksuista valinnoista. Nämä pätevyydet ja niiden myötä parempi kyky hallita kokonaisuutta antaa mainiot eväät toimia ammattilaisena urakoinnissa tai kaupassa meidän alallamme, perustelee STK ry:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

Lue lisää

Katso kaikki