Taloyhtiön putkiremontti ilmaiseksi?

Lehto Group lanseeraa markkinoille Lehto Total -palvelupaketin, jonka avulla taloyhtiöillä on mahdollisuus rahoittaa putkiremonttinsa myymällä rakennusoikeutta täydennysrakentamiseen.

Lehto Group lanseeraa markkinoille Lehto Total –palvelupaketin, jonka avulla taloyhtiöillä on mahdollisuus rahoittaa putkiremonttinsa myymällä rakennusoikeutta täydennysrakentamiseen.

Täydennysrakentamisen ja putkiremontin Lehto Total -paketin avulla esimerkiksi väljille tonteille 1960–1970-luvulla rakennetut taloyhtiöt voivat myydä Lehdolle rakennusoikeutta omalta tontiltaan ja siitä saatavalla rahalla hoitaa linjasaneerauksen Lehdon omalla TST-putkiremonttimallilla. Näin putkiremontti voidaan toteuttaa jopa ”ilmaiseksi”. Mikäli vapaata rakennusoikeutta ei ole enää jäljellä, sitä voidaan hakea lisää kaavamuutoksella.

Lehto Total -palvelussa työ käynnistyy hankeselvityksellä, täydennysrakentamisen mahdollisuuksien kartoituksella ja kokonaistaloudellisen ratkaisun määrittelyllä. Selvityksen jälkeen asunto-osakeyhtiölle tehdään ehdotus, josta yhtiö tekee oman päätöksensä. Sen jälkeen voidaan käynnistää täydennysrakentamisen suunnittelu ja kaavoittaminen sekä putkiremontin tarkempi suunnittelu. Putkiremontti voi käynnistyä joko kaavoitusta odotellessa (tyypillisesti noin 1–2 vuotta) tai yhtä aikaa täydennysrakentamisen kanssa.

Lehdon kaksi vuotta sitten lanseeraamassa TST-putkiremonttimallissa (talousohjatusti suunniteltu ja toteutettu) tilaaja tekee vain yhden sopimuksen, ja Lehto vastaa kohteen suunnittelusta sekä toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki