Talotekniikkaliitto tapasi päättäjiä – ”Ihmisen asumismuodolla ei pitäisi olla merkitystä tällaisen veroedun saamisessa”

Mika Hokkanen ja Markus Lohi. Kuva: LVI-TU ry.

Talotekniikkaliiton toimitusjohtaja Mika Hokkanen ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Simon Elo tapasivat tiistaina 28.11.2023 kansanedustajat Markus Lohen (kesk.) ja Ville Valkosen (kok). Lohi toimii eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana ja Valkonen on valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja. Tapaamisessa keskusteltiin talotekniikka-alan suhdannetilanteesta ja erityisesti Talotekniikkaliiton esityksestä kotitalousvähennyksen laajentamisesta taloyhtiöille. Liitto toivoo esitykselle eduskunnasta laajaa kannatusta yli puoluerajojen, kerrotaan LVI-TU ry:n tiedotteessa.

Noin puolet suomalaisista asuu kerros- tai rivitaloissa, mutta vain omakotitalossa asuva voi hyödyntää kotitalousvähennystä remonteissa. Ihmisen asumismuodolla ei pitäisi olla merkitystä tällaisen veroedun saamisessa. Kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöiden remontteihin auttaisi merkittävästi pienempiä taloyhtiöitä ja parantaisi mahdollisuuksia rahoituksen saamiseen välttämättömiin korjaushankkeisiinKotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille olisi myös Suomen hallitukselta merkittävä täsmätoimi, joka tukisi rakennusalan yrittäjiä ja työntekijöitä vaikeassa suhdannetilanteessa, tiedotteessa kerrotaan.

Kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille kasvattaisi korjausmarkkinan arvoa ja kehittäisi kiinteistökannan energiatehokkuutta. Näin kotitalousvähennyksen laajentaminen vastaisi osaltaan myös tulevan EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin vaatimuksiin.

Kuvassa Mika Hokkanen ja Markus Lohi

Lue lisää

Katso kaikki