Talotekniikkakonserni taas ostoksilla – ”QMG:lle Cervius-kauppa merkitsee kolmea asiaa”

Talotekniikkakonserni QMG:n palveluliiketoiminta kasvaa yrityskaupalla, jolla ostetaan Turussa, Vantaalla ja Oulussa toimiva Cervius-konserni.

Cerviuksen Tapio Ulvinen (vas.) ja Petri Rantapaju sekä QMG:n Pekka Pöykkö kuvattiin Helsingissä joulukuussa. Taustalla näkyvä Eduskuntatalo kuuluu Cerviuksen yli 700 sopimusasiakkaan joukkoon. Kuva: Niko Jekkonen.

Kaupan taustalla on suurimpien kiinteistönomistajien tarve vahvistaa ja johtaa energiatehokkuutta kiinteistöissään. EU:n asettamat rakennusten ilmasto- ja energiatehokkuusvaatimukset ohjaavat talotekniikka-alan kehitystä, kerrotaan QMG:n tiedotteessa.

QMG-konsernin liiketoiminnasta talotekniikan palvelut ja korjausrakentaminen muodostavat kaksi kolmannesta. Emoyhtiönsä Nimlas Groupin strategian mukaisesti palveluiden vahvistamista jatketaan tällä yrityskaupalla Cerviuksen kanssa, tiedotteeessa kerrotaan.

– Talotekniikkaliiton mukaan talotekniikkamarkkinan arvo Suomessa on noin 8,5 miljardia euroa. Siitä vajaat 3 miljardia on kunnossapito- ja ylläpitopalveluita. Tätä kolmen miljardin kakkua on jakamassa vain muutama iso valtakunnallinen toimija. Nyt QMG tulee tälläkin sektorilla kolmen suurimman joukkoon ostamalla Cerviuksen, joka on kehittänyt ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden suurille kiinteistönomistajille, palveluverkosto QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö kertoo tiedotteessa.

Cervius yhdistää energiatehokkuuden ja automaation sekä taloteknisen palvelun

Cervius on perustettu vuonna 2016. Perustaja, johtaja Tapio Ulvinen tunnisti asiakkaiden kasvavat tarpeet rakennusautomaatiojärjestelmien huollossa, ylläpidossa ja päivittäisessä käytössä, jotta energiatehokkuustavoitteet saavutetaan. Ulvinen on kehittänyt konseptia Cerviuksen toimitusjohtaja Petri Rantapajun kanssa. Petrin osaamisen ja kokemuksen kautta Cerviuksen palveluihin lisättiin talotekniset huoltopalvelut, tiedotteessa kerrotaan.

– Cerviuksen toimintatapana on kuunnella kiinteistönomistajien ja kiinteistöpäälliköiden tarpeita ja toiveita, ja auttaa heitä ylläpitämään olosuhteita niin, että olosuhteille, energiatehokkuudelle ja käyttökustannuksille asetetut tavoitteet täyttyvät. Vaatimukset energiatehokkuuden parantamiseksi kiristyvät ja vastuulliset kiinteistönomistajat vastaavat niihin, Rantapaju toteaa tiedotteessa.

Cerviuksen energiatehokkuuspalveluihin kuuluvat suunnittelu, neuvonta ja konsultointi sekä etävalvomo. Greenvalvomo-konseptilla hallinnoidaan etäyhteydellä kiinteistöjen energiankulutusta ja teknisiä ominaisuuksia. Cervius-konsernin asiakkaita ovat muun muassa Eduskuntatalo, Oulun kaupunki, SOK ja Bauhaus.

QMG kasvattaa palveluliiketoimintaansa energiatehokkuuteen

– QMG:lle Cervius-kauppa merkitsee kolmea asiaa – vahvempaa tarjoomaa suurille kiinteistönomistajille, merkittävää jalansijaa Turun seudulla sekä johdonmukaista painopisteen siirtoa pari piirua enemmän palveluliiketoimintaan. Osana samaa strategiaa myimme lokakuussa pois LVI-Trion pääurakoitsijavastuisen putkiremonttitoiminnan, Pöykkö lisää tiedotteessa

Cervius-konserniin kuuluvat Cervius Oy, Cervius Group Oy sekä GreenValue Oy. Cervius-konserni on lähes 10 miljoonan euron liikevaihdollaan yksi kiinteistöalan energiatehokkuuspalveluiden johtavia tuottajia Suomessa.

Lue lisää

Katso kaikki