Talotekniikan Toukotalkoot

Talotekniikan Toukotalkoot järjestetään nyt toista kertaa. Uutta on kerros- ja pientaloille laaditut omat tarkastuslistansa. Talotekniikan Toukotalkoiden tavoitteena on kiinnittää asukkaiden huomio talotekniikkaan. Toukotalkoot muistuttaa myös asukkaan vastuulla olevista tarkastus- ja huoltotoimista.
Erillisiin kerros- ja pientaloasukkaiden tarkistuslistoihin on koottu helppoja tarkastus- ja huoltotoimia, jotka jokaisen tulisi asunnossaan tehdä. Huoltotoimien tekeminen luo mukavampaa, terveellisempää, turvallisempaa ja energiataloudellisempaa asumista.
Turva- ja sähkölaitteiden sekä vesi- ja viemäröintilaitteiden lisäksi listalle on koottu mm. ilmanvaihtoon liittyviä huoltotoimia. Vuotuisissa tarkastus- ja huoltotoimenpiteissä muistutetaan niin jääkaapin taustan puhtaanapidosta, lattiakaivon kansien puhdistamisesta kuin jatko- ja liitäntäjohtojen kunnon tarkastamisesta.
Pientaloasukkaille suunnatussa tarkistuslistassa on otettu huomioon mm. salaojiin, sadevesijärjestelmiin ja lämmitykseen liittyviä seikkoja, jotka kerrostaloissa kuuluvat asunto-osakeyhtiön vastuulle.
Toukotalkoissa on mukana yhdeksän valtakunnallista rakentamisen ja asumisen yhteisöä: LVI-talotekniikkateollisuus ry, Suomen Kiinteistöliitto ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Turvatekniikan keskus Tukes, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry , Suomen Isännöintiliitto ry, Vuokralaisten Keskusliitto ry, Suomen Vuokranantajat ry, Suomen Omakotiliitto ry.

Lisätietoja:www.toukotalkoot.info

Lue lisää

Katso kaikki