Sweco ostaa NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan

Sweco on tehnyt sopimuksen NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan ostamisesta. Kaupan myötä Swecon asema raideliikenteen asiantuntijana Pohjois-Euroopassa sekä Suomessa ja Ruotsissa kasvaa.

”Yrityskauppa vahvistaa Swecon asemaa raideliikenteen asiantuntijana Pohjois-Euroopassa ja kasvattaa liikenneinfrastruktuurin osaajajoukkomme yli 1 200 henkilöön koko Sweco-konsernissa. Suomessa Swecosta tulee yksi isoimmista toimijoista infrastruktuurin, liikkumisen ja kaupunkisuunnittelun parissa”, Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis sanoo.

Kaupan myötä Sweco on mukana muun muassa Raide-Jokeri-hankkeessa, Tampereen Ratikassa, Espoo-Lohja-Salo-oikoradassa ja Luumäki-Imatra-ratahankkeessa. Swecolle siirtyy NRC Groupista 320 raide-, infra- ja yhdyskuntasuunnittelun asiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi Suomessa Sweco saa uuden toimipisteen Riihimäelle.

”Suunnittelu on ollut koko historiamme ajan merkittävä osa liiketoimintaamme ja meille oli tärkeää löytää omistaja, jolla on parhaat mahdollisuudet kehittää sitä. Uskomme, että osana Swecoa suunnitteluyksikkömme saavuttaa täyden potentiaalinsa ja kasvattaa kilpailukykyä entisestään”, NRC Group Finlandin toimitusjohtaja Harri Lukkarinen sanoo.

NRC Group ja Sweco työskentelevät yhdessä useissa hankkeissa jo nyt ja kaupan myötä ne vahvistavat yhteistyötä entisestään Pohjoismaissa. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Jätä kommentti

*

*