Suomenojan vanhan hiililämpökattilan tilalle biolämpölaitos

Fortum korvaa osan hiilipohjaisesta lämmöntuotannostaan rakentamalla Espoon Kivenlahteen biolämpölaitoksen, jossa käytetään puhtaita puuperäisiä polttoaineita. Investoinnin arvo on yli 40 miljoonaa euroa.

Rakennettava biolämpölaitos on polttoteholtaan 49 MW. Tehokkaalla savukaasulauhduttimella sen hyötysuhdetta kyetään parantamaan merkittävästi, jopa 58 MW:n tehoon. Laitoksen rakentaminen on merkittävä askel kohti Espoon hiilineutraalia kaukolämmön tuotantoa, sillä laitos mahdollistaa vanhan hiililämpökattilan poistamisen käytöstä Suomenojalla.

Lämmöntuotanto on suunniteltu aloitettavaksi vuonna 2020. Laitoksen suunniteltu lämmöntuotanto on 350–380 GWh, mikä vastaa yli 21 000 omakotitalon vuotuista lämmönkulutusta.

”Tavoitteenamme on tuottaa kaukolämpöä tulevaisuudessa ilman polttoaineiden polttamista. Jo nyt hyödynnämme hukkalämpöä ja hajautettuja lämmöntuotantotapoja avoimessa kaukolämpöverkossamme. Tarjoamme myös ratkaisuja energiatehokkuuteen ja rakennamme älykästä energiajärjestelmää, jossa energian tuottajat ja tarvitsijat ovat toisiinsa yhteydessä digitaalisesti. Näiden ratkaisujen kehitys ja laajentaminen vievät kuitenkin vielä aikaa, ja sillä välin uusi biolämpölaitos turvaa espoolaisille luotettavan ja entistä ekologisemman lämmönsaannin”, kertoo Fortumin kaukolämpöliiketoiminnan johtaja Mikael Lemström.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki