Suomen Talotekniikan hallintojohtaja Jani Räsänen: ”Työvoimaa saa, kun on suhteellisesti parempi kuin kilpailijat”

Mikkelin kaupungin vuoden 2021 yrityspalkinto on myönnetty Suomen Talotekniikalle.

Mikkelin kaupungin vuoden 2021 yrityspalkinto on myönnetty Suomen Talotekniikalle. Palkinto julkistettiin maakunnallisessa yrittäjägaalassa Pieksämäellä lauantaina 20.11., kertoo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Vuonna 2009 perustettu Suomen Talotekniikka eli STT tunnetaan uudis- ja korjausrakentamiseen erikoistuneena täyden palvelun asiantuntijayrityksenä. Suomen Talotekniikka palvelee yksityisasiakkaita, yrityksiä, kiinteistöyhtiöitä, uudis- ja saneerauskohteiden rakennuttajia, julkisyhteisöjä ja kuntia.

Yritys työllistää Mikkelissä satakunta ihmistä, Pieksämäellä työskentelee parikymmentä ja loput muualla Suomessa. Historiansa aikana Suomen Talotekniikka -yhtiöt on kasvanut eri paikkakunnilla toimivaksi konserniksi, jolla on toimipisteet Etelä-Savon lisäksi Jyväskylässä, Mäntsälässä, Pieksämäellä, Helsingissä ja Tampereella. Konsernin toiminnoista esimerkiksi tarjouslaskenta on keskitetty kokonaan Mikkeliin.

– Palkinto tuntuu erityisen hyvältä näin korona-ajan jälkeen, vaikkei se missään nimessä ohi olekaan. Tämä on tunnustus koko konsernillemme hyvästä työstä ja menestyksestä, sanoo Suomen Talotekniikka Oy:n hallintojohtaja Jani Räsänen tiedotteessa.

STT joutui koronan koulimaksi, kun työmaita suljettiin ja henkilöstöön vaikuttivat karanteenit ja poissaolot. Räsäsen mukaan ennen epidemiaa tehdyt digitaaliset ratkaisut ja muun muassa uusi, yksinoikeudella konsernille räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä osaltaan auttoivat pois koronakuopasta.

Hallinnon henkilökunta myös sujahti jouhevasti etätyöhön.

– Meidän hyväksi koetut käytäntömme ovat alalla kilpailuetu. Loppujen lopuksi meillä on ollut hyvä tuuri ja olemme joutuneet aika maltillisesti tekemään erityistoimenpiteitä koronan vuoksi, Räsänen sanoo tiedotteessa.

Tulevasta vuodesta odotetaan hyvää – mutta hiipuuko rakennusbuumi?

Vuosi 2022 näyttää Räsäsen mielestä hyvältä. Tuloksesta tullee parempi kuin kahtena edellisenä koronavuonna. STT on tullut tunnetuksi suurten rakennusyhtiöiden luottokumppanina.

Myös toistuvan työn automaatioastetta pyritään edelleen nostamaan.

– Tilauskantamme on riittävä, mutta ikuisuuksiinhan esimerkiksi rakennusbuumi ei kestä. Meillä on ollut viime aikoina paljon isoja projekteja muun muassa pääkaupunkiseudulla ja Mikkelissä muun muassa Essoten kohteet ovat olleet isoja. Rakentamisen toimialalla on kohtalaisen raskaat kiinteät kulut ja muutokset voivat olla yllättäviä. Siihenkin täytyy siis varautua, että rakentaminen hiipuu ja ettemme joudu ottamaan liikaa iskuja vastaan. Rakentaminen on hyvin syklinen toimiala, joten muutoksiin varautuminen on pitkälti kiinni siitä, mitä ratkaisuja yritys tekee, sanoo tiedotteessa Räsänen, jolla on kokemusta riskienhallinnasta myös aiemmalta työuraltaan.

STT tekee Mikkelissä tiivistä yhteistyötä Etelä-Savon ammattiopiston ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kanssa. Näin tulevista tekijöistä saadaan jo varhaisessa vaiheessa haettua sopivia osaajia.

– Työvoimaa saa, kun on suhteellisesti parempi kuin kilpailijat. Olemme havainneet, että kokonaiskompensaation lisäksi tärkeä seikka työntekijälle on lähin esimies. Olemmekin kiinnittäneet esimiesten koulutukseen erityistä huomiota, Räsänen kertoo tiedotteessa.

 


Mikkelin kaupungin yrityspalkinto

Palkinto on perinteinen kaupunginhallituksen osoittama tunnustus Mikkelissä toimivalle yritykselle. Esitykset kaupunginhallitukselle tekee Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy. Myönnettäessä palkinto yritykselle suoritetaan arviointi muun muassa seuraavien seikkojen perusteella:

– yrityksen toiminnan kannattavuus
– yrityksen toiminta-ajatus ja tuoteideat
– yrityksen toiminnan jatkuva, pitkäjänteinen kehitys
– yrityksen tarjoamat työpaikat ja niiden pysyvyys
– markkina-alueen laajuus
– merkitys myönteisen Mikkeli-kuvan kehittymiselle

Lue lisää

Katso kaikki