Kuvassa Mika Petäjämaa, Erkki Laitala, Panu Kytö / LSK Electrics Oy.

Suomen ensimmäinen Talotekniikkasertifikaatti LSK-konsernille

LSK Groupiin kuuluville LSK Electrics Oy:lle sekä LSK Talotekniikka Oy:lle on myönnetty Suomessa ensimmäisenä Setin auditoima Talotekniikkasertifikaatti, joka sisältää kaikki LVISA -urakoinnin osa-alueet (TT-sertifikaatti). 

Urakoitsijat, joiden tarjontaan kuuluvat sähköurakoinnin lisäksi myös muut talotekniikan osa-alueet, voivat tehdä nyt yhden yhteisen sertifioinnin. Sertifikaatti sisältää kaikki tarjottavat talotekniikkaurakoinnin osa-alueet. 

Henkilö- ja yritysarviointi Seti Oy:n uusi Talotekniikkasertifikaatti (TT-sertifikaatti) sisältää sähkö-, LVI-, rakennusautomaatio- ja turvaurakointitoiminnan arviointikriteerit. Uusi sertifikaatti korvaa Setin aiemman Sähköurakoitsijasertifikaatin. 

– Hankintalaki mahdollistaa julkisissa hankinnoissa asiakkaan valitsemaan sopivimman urakoitsijan, ei vain halvimman hinnan, vaan myös hankkeen hyvän toteutuksen ja lopputuloksen aikaansaamiseksi, sanoo LSK Electricsin toimitusjohtaja Erkki Laitala.

– Näin ollen talotekniikkasertifikaatilla on tärkeä merkitys tulevaisuudessa urakkakilpailutusten voittamisessa erityisesti julkisissa hankkeissa. TT-sertifikaatti on asiakkaille selkeämpi, kuin vain yhden talotekniikkaurakoinnin osa-alueen kattavat sertifikaatit.

– Olen iloinen LSK:n Talotekniikka-ryhmän puolesta hyvin tehdystä työstä. Olemme panostaneet erityisesti toiminnan laatuun eri osa-alueilla, tästä osoituksena on myös saamamme sertifikaatti, kommentoi LSK Groupin toimitusjohtaja Perttu Ryynänen. 

Talotekniikkasertifikaatti perustuu toiminnanohjausjärjestelmään. Uuden talotekniikkasertifikaatin saannin vaatimukset on hyväksynyt alan eri järjestöjen edustajista koottu lautakunta.

TT- sertifikaatin kriteerit hyväksyneessä lautakunnassa ovat edustettuina Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, LVI-tekniset urakoitsijat ry, Suomen Kiinteistöliitto ry, Finanssiala ry, Rakennusautomaatioliikkeiden liitto RALL ry ja Turva-alan yrittäjät ry. 

– Talotekniikkaurakoissa on omat erityispiirteensä, joten kehitimme alalle sopivan sertifikaatin tuotteiden, prosessien ja palveluiden sertifiointiin keskittyvän standardin SFS-EN ISO/IEC 17065 pohjalta, toteaa sertifikaatin kehitystyön vetäjä SETI Oy:n pääarvioija Arto Kari.


– Kehitetty toiminnanohjausjärjestelmä soveltuu parhaiten urakointityön laadun arviointiin toimialan yrityksissä. Tämä on otettu hyvin vastaan alalla. Mukavaa, että pääsemme jo heti vuoden alkaessa myöntämään ensimmäisen TT-sertifikaatin alalla pitkään toimineelle yritykselle, joka kehittää aktiivisesti toimintaansa.

Jätä kommentti

*

*