Suomeen jopa yli 6000 puukerrostaloasuntoa

Puukerrostaloja rakennetaan Suomessa nyt paljon ja hankkeiden määrä on kasvanut viime vuodesta, kertoo ympäristöministeriön tilaama selvitys.

Puukerrostaloja rakennetaan Suomessa nyt paljon ja hankkeiden määrä on kasvanut viime vuodesta, kertoo ympäristöministeriön tilaama selvitys.

 

Suomessa on tällä hetkellä rakenteilla tai suunnitteilla yhteensä 51 puukerrostalohanketta eli yksittäisiä puukerrostaloja tai kokonaisia puukerrostaloalueita. Viime vuonna vastaava kokonaisluku oli 40 hanketta. Jos kaikki varmat sekä todennäköiset hankkeet toteutuvat, puukerrostaloasuntoja on tulossa Suomeen lähivuosina lisää jopa yli 6 000 kappaletta. Luvussa eivät ole mukana kaksikerroksiset kerrostalot.

Joensuussa 14-kerroksisen opiskelijoille suunnatun puukerrostalon on tarkoitus valmistua syksyllä 2019. Turun Linnanfälttiin rakentuu 2020-luvun alkuvuosina useita 2‒5-kerroksisia puukerrostaloja noin 1500 asukkaalle. Vaasaan rakentuu parhaillaan massiivipuurakenteinen innovaatiokeskus, Wasa Innovation Center. Rakennus koostuu 2-kerroksisesta ja 8-kerroksisesta osasta, joista ensimmäisen pitäisi valmistua jo tämän vuoden loppuun mennessä.

”Puun käytön lisääminen rakentamisessa on tärkeää, jotta Suomen ilmastotavoitteet täyttyisivät. Suomessa on nyt hyvä vauhti päällä puukerrostalojen rakentamisessa. Tavoitteena on, että saisimme lisättyä puun käyttöä myös julkisissa rakennuksissa”, ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelman ohjelmapäällikkö Petri Heino sanoo.

Muita varmoja puukerrostalohankkeita rakentuu tai on suunnitteilla Kirkkonummelle, Turun Pernoon, Nurmekseen, Nurmijärvelle, Rovaniemelle, Uuteenkaupunkiin ja Vesilahdelle.

Lue lisää

Katso kaikki