Suomalaisosaaminen pitää Itämeren puhtaampana

Tallinkin Megastar -autolautan uumenissa on jätevedenkäsittelylaitos, joka puhdistaa 99 % aluksen vedestä.

Tallinkin Megastar -autolautan uumenissa on jätevedenkäsittelylaitos, joka puhdistaa 99 % aluksen vedestä. Laitoksesta vastaavan Evac Groupin toimitusjohtaja Tomi Gardemeister kertoo, että yhtiö kehittää innovatiivisia cleantech-ratkaisuja kasvavaan tarpeeseen. Evaciilla on risteilyalusten uudistuotannossa globaalisti 80 % markkina-asema.

”Kaikki tuotteemme sekä prosessimme on suunniteltu siten, että ne auttavat suojelemaan ympäristöä ja pitämään meret puhtaina.”

Evac Cleantech -kokonaisratkaisu kattaa alipainejärjestelmät, jätevedenkäsittelyn, kuiva-, märkä- ja ruokajätteen hallinnan sekä puhtaan veden tuotannon. Tallinkin Megastar-autolautalla on käytössä Evac Cleantech -kokonaisratkaisu. Se puhdistaa jäteveden niin perusteellisesti, että se voidaan turvallisesti laskea mereen tai käyttää uudelleen. Jäljelle jäävä 1 % on lietettä, joka kerätään talteen aluksella.

Uusi kasvualue Evacin osaamiselle löytyy Gardemeisterin mukaan rakennusteollisuudesta ja eritoten valintamyymälöiden kondenssiveden poistosta.

Lue lisää Talotekniikka-lehden artikkelista Evacin vähän tunnettu menestystarina.

Lue lisää

Katso kaikki