Suomalaiset rakentajat esittelevät suomalaista pientalorakentamista Pietarissa

YIT:n pietarilainen tytäryhtiö YIT Lentek on ostanut runsaan viiden hehtaarin maa-alueen pientalorakentamista varten Kymlenosta, noin 25 km Pietarista itään. Pientalorakentaminen on YIT:lle uusi toiminta-alue Pietarissa, sillä yhtiö on aiemmin rakentanut Pietarin alueella ainoastaan kerrostaloja sekä isompia toimitila- ja teollisuushankkeita.

Alueen rakentaminen on aloitettu syksyllä 2007 YIT:n ja suomalaisen taloteollisuuden yhteisenä 26 pientalon asuntonäyttelyhankkeena, joka huipentuu syksyllä 2008 pidettäviin asuntomessuihin. YIT:n lisäksi alueen rakentamiseen osallistuvat Finndomo, Honkarakenne sekä Vehasen Saha.

YIT rakentaa ensimmäisessä vaiheessa 21 asuntoa omakotitaloina, paritaloina ja rivitaloina. Finndomo toteuttaa alueelle 12 omakotitaloa. Honkarakenne ja Vehasen Saha ovat kumpikin messuilla yhdellä kohteella. YIT jatkaa alueella pientalojen rakentamista asuntomessujen päätyttyä. Omien asuntokohteidensa lisäksi YIT vastaa alueen rakentamisesta kokonaisuutena sekä alueen infrastruktuurista ja keskitetystä teknisestä toteutuksesta: lämpö-, vesi-, sähkö- ja kaasutöistä. YIT rakentaa myös alueen tiet ja alueelle johtavat yhteystiet.

Pientaloaluetta on kehitetty yhdessä Kymenlaakson liiton sekä Leningradin Oblastin aluehallinnon viranomaisten kanssa.

Asuntomessut syksyllä 2008

Alueella pidetään 15.9. – 16.11.2008 suomalaistyyppiset asuntomessut, joilla alueen rakentajat esittelevät kohteitaan venäläiselle yleisölle. Messujen teemoina ovat suomalaisen puutalorakentamisen ammattitaito ja laatu, korkeatasoinen tilasuunnittelu sekä harkitut materiaalit.

Talotyypit ja toteutettavat ratkaisut ovat pääosin sovelluksia Suomeen rakennetuista, hyvistä ja toimivista pientalomalleista. Kaikki alueen talot ovat puutaloja, joiden toteuttamisessa rakentajayritykset soveltavat erilaisia teknologioita. Asuntojen pinta-ala vaihtelee 84 – 191 m2 välillä, ja niissä on autotalli tai -katos sekä pieni piha tai puutarha.

Asiakkaat voivat valita talon erilaisista vaihtoehdoista: täysin viimeisteltynä, osittain viimeisteltynä tai täysin viimeistelemättä. Rakennusmateriaaleissa ja viimeistelyssä painotetaan ekologisuutta. Esimerkiksi talojen lattialämmitys perustuu alueelliseen vesikiertoiseen lattialämmitykseen ja ilmastointi on varustettu poistoilman lämmön talteenotolla. Myös rakennusmateriaaleja valittaessa ympäristökysymykset on otettu huomioon.

Lisätietoja antaa: Pääjohtaja Juha Vättö, ZAO YIT Lentek, puh. 0400 558 164, juha.vatto@yit.ru

Lue lisää

Katso kaikki