Suomalaiset rakentajat esittelevät kaupunkimaista pientalorakentamista Pietarissa

YIT:n pietarilainen tytäryhtiö YIT Lentek on ostanut runsaan viiden hehtaarin maa-alueen pientalorakentamista varten Vsevolozhskista, noin 10 km Pietarista itään. Pientalorakentaminen on YIT:lle uusi toiminta-alue Pietarissa, sillä yhtiö on aiemmin rakentanut Pietarin alueella kerrostaloja sekä isompia toimitilahankkeita sekä teollisuuslaitoksia.
Alueen rakentaminen aloitetaan kevään 2008 aikana YIT:n ja suomalaisen taloteollisuuden yhteisenä 28 pientalon asuntonäyttelyhankkeena, joka huipentuu loppukesällä 2008 pidettäviin asuntomessuihin. YIT:n lisäksi alueen rakentamiseen osallistuvat Finndomo, Honkarakenne, Vehasen Saha sekä PL-Rakennuttaja.
YIT rakentaa ensimmäisessä vaiheessa 21 asuntoa omakotitaloina, paritaloina ja rivitaloina. Finndomon toimesta alueelle rakennetaan 12 omakotitaloa ja Honkarakenne, Vehasen Saha sekä PL-Rakennuttaja rakentavat kukin yhden talon. YIT jatkaa pientalojen rakentamista asuntomessujen päätyttyä. Omien asuntokohteidensa lisäksi YIT vastaa alueen rakentamisesta kokonaisuutena sekä alueen infrastruktuurista ja keskitetystä teknisestä toteutuksesta: lämpö-, vesi-, sähkö- ja kaasutöistä. Tavoitteena on rakentaa myös alueen tiet ja alueelle johtavat yhteystiet.
Pientaloaluetta on kehitetty yhdessä Kymenlaakson liiton sekä Leningradin Oblastin aluehallinnon viranomaisten kanssa.

Asuntomessut syksyllä 2008

Alueella pidetään 15.8. – 15.10.2008 suomalaistyyppiset asuntomessut, joilla alueen rakentajat esittelevät kohteitaan pietarilaiselle yleisölle. Messujen teemoina ovat suomalaisen pientalorakentamisen ammattitaito ja laatu, korkeatasoinen tilasuunnittelu sekä harkitut materiaalit.

Talotyypit ja toteutettavat ratkaisut ovat pääosin sovelluksia Suomeen rakennetuista, hyvistä ja toimivista pientalomalleista. Kaikki alueen talot ovat puutaloja, vaikka rakentajayritykset soveltavatkin erilaisia teknologioita. Asuntojen pinta-ala vaihtelee 84 – 191 m2 välillä, ja niissä on autotalli sekä pieni piha tai puutarha. Asuntoalue on suunniteltu ensisijaisesti lapsiperheille ja suunnittelussa on otettu huomioon pihojen yksityisyys sekä autolla liikkuminen.

Asiakkaat voivat valita talon erilaisista vaihtoehdoista: täysin viimeisteltynä, osittain viimeisteltynä tai täysin viimeistelemättä. Rakennusmateriaaleissa ja viimeistelyssä painotetaan ekologisuutta. Esimerkiksi lattialämmitys perustuu alueelliseen vesikiertoiseen lattialämmitykseen.

Lisätietoja antavat:
Juha Vättö, pääjohtaja, ZAO YIT Lentek, juha.vatto@yit.ru
Esko Rautiola, suunnittelujohtaja, ZAO YIT Lentek, esko.rautiola@yit.ru

Lue lisää

Katso kaikki