Suomalaiset menestyivät Teklan Global BIM-kisoissa

Menestystä Tampereelle ja Kainuuseen Tekla Global BIM Awards 2018 – kilpailussa.

Menestystä Tampereelle ja Kainuuseen Tekla Global BIM Awards 2018 – kilpailussa.

Trimble julkisti tänään Tekla Global Building Information Modeling (BIM) Awards -kilpailun voittajat. Joka toinen vuosi järjestettävässä kilpailussa palkitaan maailman vaikuttavimmat tietomallipohjaiset rakennushankkeet. Vuoden 2018 parhaaksi projektiksi valittiin Dubaissa, Arabiemiirikunnissa sijaitseva Museum of the Future, jonka on suunnitellut Eversendai Engineering L.L.C.

Vuonna 1999 aloitettu kilpailu on tarkoitettu projekteille, jotka laajentavat rakennesuunnittelun ja rakennustietojen mallinnuksen käyttöalueita innovatiivisella tavalla. Kilpailuun osallistui yli 140 projektia, mukaan lukien Teklan alueellisten BIM Awards -kilpailujen voittajat 36 maasta.

Voittajat valitsi alan asiantuntijoista koostuva raati, jossa olivat mukana Christian Jahn, Elbert O. Speidel, Marina Korol, Craig Garrett ja Jari Heino. Raati arvioi 16 finalistia kiinnittäen huomiota yhteistyöhön, toteutukseen, innovatiivisuuteen ja rakennettavuuteen.

Best Commercial Project –luokassa voitto tuli Suomeen. Asuntoja, liiketiloja ja pysäköintitilaa sisältävä 21-kerroksinen Luminary oli haastava ja monimutkainen rakenne, joka edellytti erittäin sujuvaa yhteistyötä suunnittelijoiden, rakentajien ja valmistajien välillä.

Mallinnuksessa on huomioitu muun muassa putoamissuojaukset, mikä edesauttaa rakennustyömaan työturvallisuutta. Elementtien mallinnustarkkuus on viety poikkeuksellisen pitkälle ja työmaan vaatimukset on otettu mallissa erinomaisesti huomioon.

Kainuun uusi sairaala on sai kilpailussa kunniamaininnan. Kainuun sairaala on laaja betoni- ja puurakentamisprojekti, jonka kaikissa vaiheissa on rakennustietojen mallinnusta ja siihen perustuvaa yhteistyötä.

Sairaalan rakentamisessa on käytetty rakennustietomalleja innovatiivisella tavalla hyödyntämällä edistynyttä teknologiaa, kuten 3D-virtuaalitodellisuuden mahdollistavaa CAVE:a (Computer Assisted Virtual Environment) sekä lisättyä todellisuutta (augmented reality).

Lue lisää

Katso kaikki