Straventin ilmaverhot Easton -keskukseen

Helsingin Itäkeskukseen nykyisen K-citymarketin alueelle nousevan Easton -kauppakeskuksen ensimmäinen vaihe valmistuu loppuvuodesta.

Kesko rakentaa uuden ja modernin kauppakeskuksen Helsingin Itäkeskukseen nykyisen K-citymarketin alueelle. Erityisesti ruokaan, viihtymiseen ja kohtaamiseen keskittyvän kauppakeskuksen ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2017 lopussa. Sen koko on 26 000 kerrosneliömetriä ja investoinnin arvo noin 100 miljoonaa euroa.

Stravent Oy toimittaa keskuksen tuulikaappeihin yhdeksän kappaletta älykkäitä, itsenäisesti toimivia CA2-ilmaverhoja ja pysäköintilaitoksen oville saman määrän IndAC2-teollisuusilmaverhoja. Ilmaverhot toimitetaan ja asennetaan kevään 2017 aikana.

Staventilta kerrotaan, että Biddle-ilmaverho vähentää lämmitetyn ilman karkaamista rakennuksesta, minimoi vetohaitat oven läheisyydessä sekä säästää energiaa.

Ilmaverhokoneita ohjataan koko ajan aktiivisesti muuttuvan ulkolämpötilan mukaan siten, että energiahäviötä ulos ympäristöön minimoidaan ilman, että ilmasulun tehokkuus heikkenee. Biddle-ilmaverho estää energian karkaamista rakennuksesta, minimoi vetohaitat ovien läheisyydessä sekä säästää käyttökustannuksissa.

Kauppakeskuksen ovia avataan ja suljetaan paljon. Lisäksi osa ovista voi olla auki pitkiäkin aikoja, jolloin patentoidulla pyörteenestotasaimella varustettu Stravent Biddle -ilmaverhokone eliminoi puhaltimessa syntyvät pyörteet. Ilma tulee koneesta erittäin tiiviinä suihkuna alaspäin, ja ilmasuihkun optimoidun suuntauksen ansiosta jo vähäinen ilmamäärä riittää kattamaan oviaukon lattiaan saakka. Tehokkaan laminaarivirtauksen ansiosta lämpöenergiasta yli 90 % saadaan kiinteistön hyödyksi. Valmistajan mukaan Stravent Biddlen käytöstä ei synny meluhaittoja.

Biddle-ilmaverhoja on käytössä niin asemasilloilla Vantaalla, Espoon Länsimetron asemaratkaisuissa kuin Finavian lentoterminaaleissa.

Lue lisää

Katso kaikki