Straventilta savunhallinta Hyvinkään sairaalaan

Hyvinkään sairaalan uudisrakennuksen savunhallinta oli ensin suunniteltu huonekohtaisilla savupelleillä.

Stravent Oy toimittaa syksyllä 2017 Hyvinkään uuteen sairaalarakennukseen Sairaalanmäelle Basic-savurajoittimia. Kohteen rakentaminen alkoi keväällä 2016 ja rakennus valmistuu vuoden 2018 aikana.

Hyvinkään sairaalan uudisrakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulevat lasten vuodeosasto, keskoslasten tehohoitohuoneet ja lasten poliklinikat sekä päiväsairaala. Lapsille tulee oma päivystys aikuisten päivystyksen välittömään läheisyyteen.

Toiseen kerrokseen keskitetään psykiatriset palvelut ja päihdepalvelut. Kolmanteen kerrokseen tulee Hyvinkään kaupungin kuntoutustoiminta ja vuodeosasto. Neljänteen kerrokseen tulee vuodeosastoja. Viidennessä kerroksessa on infektiopotilaiden vuodeosasto. Sairaalanmäellä tuotetaan sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluja yhdessä.

Viranomaiset hyväksyivät Basic-takaisinvirtaussuojat LVI-suunnittelijan ja -urakoitsijan esityksestä. Basic-järjestelmästä antoi myönteisen lausunnon myös palokonsultti. Samat viranomaiset olivat hyväksyneett Basic-järjestelmän vuonna 2016 Järvenpään Terveystaloon.

Hyvinkään sairaalan uudisrakennuksen savunhallinta oli ensin suunniteltu huonekohtaisilla savupelleillä. Potilasturvallisuuden sekä investointi- ja huoltokustannusten vuoksi savupellit päätettiin kuitenkin vaihtaa turvallisempaan ja huomattavasti edullisempaan Basic-järjestelmään.

Basic-järjestelmä on käytössä esimerkiksi Tukholman Karoliinisessa sairaalassa, joka on Pohjoismaiden suurin sairaala. Sinne on toimitettu 4000 Basic-savurajoitinta. Basic on johtava takaisinvirtaussuoja sairaaloissa Ruotsissa, sillä siinä ei ole peltejä, jotka pitävät ääntä vaihtelevilla ilmamäärillä eikä siinä ole avattavia ruuveja tuotteen huoltamista varten. Nämä ovat tärkeitä asioita määriteltäessä huoltotarpeita erityyppisille takaisinvirtaussuojille.

Stravent toimittaa kesän 2017 aikana Basic-takaisinvirtaussuojia myös Kuopion yliopistollisen sairaalan PEKO2-hankkeeseen.

Lue lisää

Katso kaikki