STK:n tilasto: 2022 ennätysvuosi 17 prosentin kasvulla – Työvoimapula voi tukahduttaa jatkon

Kuva: STK

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo vuonna 2022 oli 1348 miljoonaa euroa, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Kasvu edellisvuodesta oli 17,7 prosenttia. Vuoden 2022 viimeinen neljännes ylsi 14,2 prosenttiin, ja muiden neljännesten kasvu oli tätäkin suurempaa, kolmannen saavuttaessa jopa 22,1 prosenttia, kertoo Sähkötekninen kauppa (STK) tiedotteessaan.

– Tukkukaupan arvo osoitti koko vuoden kaksinumeroisia kasvuprosentteja. Tämä kertoo vahvan kysynnän jatkuneen ja prosenttien pitävän sisällään reipasta volyymin kasvua, arvioi Sähköteknisen kaupan liiton (STK) toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen tiedotteessa.

– Kysyntää tulee riittämään tulevaisuudessakin, mutta työvoiman saatavuus voi muodostua kasvua kuristavaksi tekijäksi. Tilanne on tältä osin samankaltainen koko Euroopassa, hän sanoo tiedotteessa.

STK:n puheenjohtaja, Sonepar Suomi Oy:n toimitusjohtaja Mika Höijer näkee koko vuoden kasvun olleen positiivisempaa kuin mitä osattiin odottaa.

– Lähiaikoina ei ole havaittavissa hiljenemisen merkkejä meillä sen enempää kuin muuallakaan Euroopassa. Siitä pitävät huolen liikenteen sähköistyminen ja etenkin panostukset aurinkoenergian tuotantoon, hän toteaa tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki