SRV toteuttaa Matinkylän lukion 900 opiskelijalle Espoossa

SRV ja Espoon kaupungin Tilapalvelut ovat allekirjoittaneet sopimuksen Matinkylän lukion uudisrakennuksen toteuttamisesta Espooseen.

SRV ja Espoon kaupungin Tilapalvelut ovat allekirjoittaneet sopimuksen Matinkylän lukion uudisrakennuksen toteuttamisesta Espooseen.

Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 41 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus noin 33 miljoonaa euroa. Hanke käynnistyy välittömästi puoli vuotta kestävällä kehitysvaiheella, minkä jälkeen hanke siirtyy SRV:n tilauskantaan.

SRV rakentaa parhaillaan useita eri kouluhankkeita pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Suomen alueella.

Kehitysvaiheen aikana haetaan yhteisesti osapuolten kanssa lopulliset toteutusratkaisut, jotka palvelevat parhaiten hankkeelle asetettavia tavoitteita. Kauppakeskus Ison Omenan länsipuolelle toteutettavaan uudisrakennukseen tulee tilat noin 900 lukio-opiskelijalle.

Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on 11 305 bruttoneliömetriä. Rakennus sisältää oppimisympäristöjen lisäksi liikuntahallin. Hankkeen toteuttaminen alkaa keväällä 2021 ja Matinkylän uusi lukio valmistuu arviolta toukokuussa 2023.

– Parhaillaan rakennamme Espoossa myös Jousenkaaren koulua Tapiolassa ja Monikon koulukeskusta Leppävaarassa. Lisäksi käynnissä ovat kouluhankkeet Helsingin Maunulassa ja Arabiassa, Kirkkonummella, Kaarinassa, Siuntiossa sekä Uudessakaupungissa, kertoo SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Antti Raunemaa.

Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit ehdotuksellaan Lyhty. Rakennuksen lasijulkisivujen ansiosta sisätilat ovat valoisia ja rakennus aukeaa ympäristöönsä.

Matinkylän lukioon tulee luokkatilojen lisäksi avoimempia oppimisympäristöjä. Vastaavia on aiemmin tehty lähinnä peruskoulurakennuksissa eikä lukioissa. Koulun tilat suunnitellaan ja mitoitetaan monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennuksen tilat toteutetaan niin, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön.

Lue lisää

Katso kaikki