SRV toimitti lausunnon liiketoiminnastaan Venäjällä: ”Kaikki myötätuntomme on ukrainalaisten puolella”

Talotekniikka-lehti julkaisee lausunnon kokonaisuudessaan.

SRV toimitti tiedotusvälineille lausunnon liiketoiminnastaan Venäjällä. Talotekniikka-lehti julkaisee lausunnon kokonaisuudessaan. Lausunnon allekirjoittajana oli SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola.

Talotekniikka-lehti

SRV:n lausunto liiketoiminnasta Venäjällä

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut maailmaa merkittävästi lyhyessä ajassa. Olemme SRV:ssä seuranneet hyökkäystä ja sitä jo nyt seurannutta inhimillistä kärsimystä järkyttyneinä ja surullisina. Kaikki myötätuntomme on ukrainalaisten puolella.

Samalla olemme jatkuvasti arvioineet sodan vaikutuksia liiketoiminnallemme. SRV:llä ei ole enää rakentamisliiketoimintaa Venäjällä. Olemme toimineet osainvestoijina kolmessa kauppakeskuksessa, ja tavoitteemme on ollut asteittain vähentää toimintaa Venäjän markkinoilla myymällä osuutemme kauppakeskuksista. Tutkimme mahdollisuuksia nopeuttaa irtaantumista Venäjältä.

SRV:n Venäjän liikevaihto oli vuonna 2021 noin 6,8 miljoonaa euroa koostuen lähinnä kauppakeskusten operoinnin liikevaihdosta ja yhden projektin myyntituottojen tuloutuksesta. Sijoittaminen-segmentin sijoitettu pääoma oli noin 167 miljoonaa euroa, josta valtaosa koostui sijoituksista Venäjälle.

Toistaiseksi kauppakeskusten toiminta jatkuu Venäjällä. On kuitenkin odotettavissa, että viimeaikaiset pakotteet tulevat vaikuttamaan kauppakeskusten liiketoimintaan. Meille keskeisintä on varmistaa paikallisen henkilöstömme hyvinvointi.

Suomessa SRV:n työmailla käytetyistä rakennusmateriaaleista vähäinen määrä on tullut Venäjän tai Ukrainan markkinoilta. Venäjän hyökkäyksen seurauksena olemme linjanneet lopettavamme rakennusmateriaalien hankinnan Venäjältä kokonaan. Toistaiseksi SRV:n rakennushankkeet ovat edenneet normaalisti. Vallitsevan sotatilan, pakotteiden ja vastapakotteiden vuoksi on odotettavissa, että materiaalien saatavuus muuttuu haastavammaksi ja materiaalien hinnat nousevat.

Työmaillamme Suomessa tehdään töitä normaalisti. Työmaamme ovat työpaikkoja, joissa työskentelee ihmisiä monista eri kansallisuuksista. Pidämme tärkeänä, että kaikkiin eri kansallisuuksiin kuuluville henkilöille taataan työrauha. Valtioiden poliittisista päätöksistä ei voida vierittää vastuuta yksittäisille kansalaisille, ja epäasiallista käytöstä mitään kansallisuutta kohtaan ei voida hyväksyä.

Seuraamme pakotteiden ja vastapakotteiden vaikutuksia jatkuvasti. Pörssiyhtiönä SRV tiedottaa markkinoita sodan mahdollisista merkittävistä taloudellisista vaikutuksista yhtiöön ilman viiveitä.

Lue lisää

Katso kaikki