SRV Espoonlahden metroaseman rakentajaksi  

Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuuden Espoonlahden aseman projektinjohtourakan on voittanut SRV.

Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuuden Espoonlahden aseman projektinjohtourakan on voittanut SRV.

Urakan arvo on noin 48 miljoonaa euroa. Kaikki kakkosvaiheen projektinjohtourakoitsijat on kilpailutettu, ja rakentaminen on käynnissä vuoden loppuun mennessä joka asemalla.

Espoonlahden urakassa tullaan rakentamaan Espoonlahden maanalainen metroasema, siihen liittyvät Espoonlahdentorin ja Solmutorin sisäänkäynnit, bussiterminaali Lippulaiva-kauppakeskuksen yhteyteen sekä huoltotunneli asemalle yhdystunneleineen.

”Vuonna 2016 valmistui Koivusaaren metroasema, jonka SRV toteutti myös projektinjohtourakkana.  Lisäksi SRV on urakoinut aiemmin länsimetron varrelta Otaniemen ja Kaitaan metroasemien asema- ja ratatunneleiden louhinta- ja lujitustyöt”, kertoo SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa.

Kakkosvaiheen rakentaminen etenee aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti. Louhinnasta on tämän vuoden aikana siirrytty rakentamiseen. Rakennusurakat ovat jo käynnissä Kivenlahdessa Soukassa, Kaitaalla, Finnoossa ja ratalinjalla. Espoonlahden aseman rakentaminen alkaa sekin vuoden loppuun mennessä. Sammalvuoren varikolla on jo siirretty talotekniikkatöihin.

”Kaikki kakkosvaiheen isot urakat on nyt kilpailutettu. Olemme saaneet jokaiselle asemalle ja ratalinjalle kokeneet urakoitsijat. Sivu-urakoita kilpailutetaan vielä kesään 2019 asti”, kertoo Länsimetro oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi.

Espoon kaupunki tarkisti 2012 laatimaansa kakkosvaiheen hankesuunnitelmaa maaliskuussa 2018. Koko hankkeen tarkennettu kustannusarvio on 1 159 miljoonaa euroa. Tavoitteena on, että seitsemän kilometrin osuus, viisi asemaa ja varikko luovutetaan operaattori HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana.

 

Lue lisää

Katso kaikki