Sovellukset avuksi älykkäisiin toimistoympäristöihin – ”Kun saadaan käyttöastedataa, pystytään näkemään trendejä”

Kiia Einolan mukaan uudet älykkäät toimistosovellukset ovat osa suurempaa murrosta. Toimistojen ohella niillä on potentiaalia myös muissa käyttöympäristöissä. Kuva: Vilma Timonen

Älykkäät toimistosovellukset auttavat yrityksiä sopeutumaan työnteon tapojen muutokseen. Niistä on apua myös talotekniikan toiminnan tarkkailussa ja siitä viestimisessä rakennusten käyttäjille.

Diplomi-insinööri Kiia Einola tutki Aalto-yliopistoon tekemässään diplomityössä älykkäitä toimistoapplikaatioita ja niistä saatuja hyötyjä moderneissa toimistoympäristöissä. Maaliskuussa julkaistu tutkimus Smart workplace solutions – A tool for employers to develop better offices käsittelee sovelluksia toimitilapalveluiden näkökulmasta. Suomeksi Einolan työ on nimeltään Älytoimistosovellukset – Mahdollisuus työnantajalle luoda parempia toimistoja.

– Kiinteistöt ovat kalliita. Jo ennen koronaa monet yritykset huomasivat, että käyttöasteet toimistoilla ovat aika pieniä. Työpisteiden määrää on vähennetty, eikä jokaisella enää omaa pöytää. Nämä applikaatiot on luotu helpottamaan työskentelyä tällaisissa toimistoissa, Einola kertoo. 

***

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 5/2022 jutusta. Lehti ilmestyy 22.6. Klikkaa näköislehteen TÄSTÄ

Lue lisää

Katso kaikki