Solwers jatkaa laajentumistaan Ruotsissa – hankki energiansäästöihin erikoistuneen Enerwexin

Solwers on jo aiemmin hankkinut Ruotsista kolme yritystä: Licab AB:n, KAM Redovisning AB:n sekä Dreem Arkitekter -yhtiön.

Rakennusalan suunnittelu-, konsultointi- ja asiantuntijapalveluihin keskittyvä Solwers jatkaa laajentumistaan Ruotsissa. Yhtiö on ostanut
91 prosentin osuuden pysyviin energiansäästöratkaisuihin ja passiivitalosuunnitteluun keskittyneen Enerwex Ab:n osakekannasta.

Växjössä toimiva Enerwex työllistää 14 henkilöä.

Solwers on jo aiemmin hankkinut Ruotsista kolme yritystä: Licab AB:n, KAM Redovisning AB:n sekä Dreem Arkitekter -yhtiön.

– Osa Solwersin strategiaa on panostaa kiertotalouteen. Meillä on esimerkiksi parhaillaan työn alla Suomen ensimmäisen kiertotalouskorttelin suunnittelu Helsingin Pasilaan, ja Enerwexin osaamista tullaan hyödyntämään jo tässä projektissa, kertoo Solwersin toimitusjohtaja Stefan Nyström.

Vuonna 2011 perustettu Enerwex on osallistunut lukuisiin eri rakennusprojekteihin ympäri Ruotsin. Heidän erikoisosaamistaan on käytetty muun muassa Malmön kirjaston ja Uumajan hovioikeuden sekä lukuisten ruotsalaisten koulujen ja asuinrakennusten suunnittelussa.

Myös Ruotsin ensimmäinen passiivitalona suunniteltu tennishalli on hiljattain suunniteltu Enerwexillä.

Lähes 350 henkilöä työllistävä Solwers-konserni koostuu tällä hetkellä yhteensä 18 rakennusalan erikoisosaajayrityksestä Suomessa ja Ruotsissa. Solwers-konsernin vuoden 2019 Pro Forma (12 kk) liikevaihto oli 28 miljoonaa euroa.

Vuoden 2020 vastaavan luvun ennustetaan ylittävän 35 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki