Skanskan toimitusjohtaja kiistää lahjussyytteen

YLEn julkaisemassa uutisessa kerrotaan, että Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä asia, jossa syytettynä on Skanska Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti.

YLEn julkaisemassa uutisessa kerrotaan, että Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä asia, jossa syytettynä on Skanska Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti. Epäiltynä on myös toinen Skanskan Suomen-toimintojen ylimpään johtoon kuuluva henkilö. Molemmat henkilöt ovat kertoneet yhtiölle kiistävänsä syytteet.

”Molemmat henkilöt ovat antaneet selityksen siitä osasta asiaan liittyvää tutkintaa, johon he kytkeytyvät. Heillä on yhtiön luottamus ja he jatkavat tehtävissään”, sanoo Anders Danielsson, Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Skanska AB:n johtoryhmän jäsen.

Asiaan liittyvä tutkinta on ollut laaja, ja siinä on ollut mukana monia yrityksiä ja henkilöitä. Kokonaisuuden yhdellä haaralla on kytkös Skanskaan ja edellä mainittuihin henkilöihin. Todennäköisesti kestää useita vuosia ennen kuin asia on täysin selvitetty ja käsitelty.

Skanskassa asiaa selvittää lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen, joka raportoi asiasta suoraan Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Danielssonille.

”Asia on keskeneräinen, eikä siihen liittyvä aineisto ole julkista. Tämän vuoksi emme voi tässä vaiheessa kertoa asiasta tämän enempää”, toteaa Palviainen.

Lue lisää

Katso kaikki