Skanska toteuttaa 16-kerroksisen tornitalon Espooseen

Talon katolle asennetaan noin 90 aurinkopaneelia tuottamaan sähköä.

Skanska rakentaa SATO Rakennuttajille 16-kerroksisen tornitalon sekä sen yhteyteen SATOlle, SRV:lle ja Ilmariselle yhteisen, 193-paikkaisen pysäköintihallin Espoon Perkkaaseen. 117-asuntoisen vuokrakerrostalon rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa keväällä 2018.

Espoon Perkkaaseen osoitteeseen Runoratsunkatu 5 kohoavaan tornitaloon tulee vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja yksiöistä neliöihin. Asuntojen keskipinta-ala on 45,5 neliömetriä.

”Etenkin pienille, yhden hengen talouteen sopiville asunnoille riittää nyt kysyntää. Perkkaa on kasvava alue, jonka kehittämisessä olemme olleet mukana jo kaavavaiheesta lähtien”, kertoo SATOn rakennuttajapäällikkö Esa Vatanen.

”Tornitalon 14. kerrokseen rakennetaan talon asukkaiden käyttöön suuret avoterassit, ja talon katolle asennetaan noin 90 aurinkopaneelia tuottamaan sähköä. Tornitalon julkisivu saa ylleen vaalean päävärityksiin, mutta alempiin kerroksiin on valittu tumma, graafinen betonipinta, joka yhdistää talon ympäristöönsä. Tässä talossa tumman betonipinnan aiheet on otettu läheiseltä Vermon raviradalta”, kertoo kohteen työpäällikkö Marko Haapalainen Skanskasta.

Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n tornitalon on suunnittelut arkkitehti SAFA Mika Smolander Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy:stä.

Lue lisää

Katso kaikki