Siuntio rakentaa uuden koulukeskuksen

Koulukeskus rakennetaan aivan juna-aseman viereen.

Ensi vuoden syksynä kaikki Siuntion oppilaat pääsevät lukukauden alkaessa uuteen koulurakennukseen. Kesällä 2022 valmistuu Siuntion sivistys- ja hyvinvointikampus muutaman sadan metrin päähän juna-asemasta.

Talotekniikka-lehti

Kampukseen muuttavat suomen- ja ruotsinkieliset esikoulut, suomenkielinen Aleksis Kiven koulu, Sjundeå svenska skola, kirjasto, Walkers-nuorisotila, etsivä nuorisotyö, kuntouttava työpajatoiminta (Työpaja Virta), perhekeskus ja harrastetoiminta.

– Tärkeintä on, että oppilaat ja henkilökunta saavat terveet ja turvalliset tilat. Sivistys- ja hyvinvointikampus mahdollistaa Siuntion kehittymisen ja kasvamisen, sanoo kunnan tekninen johtaja Markus Moisio.

Uusi rakennus on kaksikerroksinen, ja siinä on noin 14 400 neliötä. Investointi maksaa Siuntiolle 30 miljoonaa euroa.

Sivistys- ja hyvinvointikampus päätettiin rakentaa, kun Aleksis Kiven koulun vanhassa rakennuksessa paljastui pahoja sisäilmaongelmia. Vanhan rakennuksen purkutyöt aloitettiin heinäkuussa 2020, ja rakennustöihin päästiin lokakuussa. Uusi rakennus valmistuu kesän kynnyksellä 2022.

Kampus lämpiää pääsääntöisesti maalämmöllä. Kovilla pakkasilla voidaan lisäksi käyttää kaukolämpöä. Rakennukseen tulee myös aurinkopaneeleja, joiden teho vastaa vähintäänkin talon jäähdytystarvetta kesäisin.

Lue lisää

Katso kaikki