Sitowise ostaa jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin

Rakennetun ympäristön suunnittelu- ja digiyritys Sitowise ostaa jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutions Oy:n. Yhdessä Sitowise ja Ficonic vahvistavat asemaansa rakennetun ympäristön ja liikkumisen digitaalisten ratkaisujen edelläkävijänä.

– Rakennusalan ja liikkumisen digitaalisten ratkaisujen kysyntä on voimakkaassa kasvussa. Ficonicin ja Sitowisen osaamiset täydentävät upeasti toisiaan, ja Ficonicillä on arvokasta osaamista etenkin liikkumisen ja liikenteen IT-ratkaisuista. Yhdistyminen antaa meille lisää voimia kasvattaa erinomaisessa nosteessa olevaa digiosaamistamme, joka on koko alan tulevaisuuden keskiössä, kertoo Sitowisen Smart City -liiketoiminnan johtaja Teemu Virtanen.

– Smart City -ratkaisut ja liikenteen digipalvelut ovat Ficonicille erittäin tuttu toimintakenttä. On ilo päästä osaksi Sitowisen hienoa tarinaa, jossa rakennetun ympäristön ja liikkumisen asiantuntijuus yhdistettynä IT-alan huippuosaamiseen luovat asiakkaillemme ainutlaatuista synergiaa, kertoo Ficonic Solutionsin toimitusjohtaja Timo Salminen.

Sitowise kehittää digitaalisia ratkaisuja esimerkiksi Väylävirastolle, Traficomille, Metsähallitukselle, Fingridille, teleoperaattoreille, Helsingin kaupungille sekä useille suomalaisille kunnille.

– Olemme mukana merkittävissä suomalaisissa rakennetun ympäristön ja liikkumisen tietojärjestelmähankkeissa kuten Väyläviraston Velho-allianssihankkeessa sekä ratatiedon hallintaan keskittyvässä RAID-e -hankkeessa. Ala on nyt suuressa digimurroksessa, ja IT-ratkaisuillemme on tänä poikkeuksellisena vuotenakin ollut varsin suuri kysyntä, kertoo liikkumisen ja väylien tietopalveluiden johtaja Milla Lötjönen Sitowisen Smart City -liiketoiminnasta.

– Samanlaisen arvomaailman ja toimintatavan jakavan yrityksen kanssa yhteinen matka on helppo aloittaa. Myös teknologiaosaamisemme ja ketterä tapa toteuttaa IT-projekteja on Sitowiselle ja Ficonicille yhteistä. Kaupan myötä pystymme nyt rekrytoimaan IT-osaajia myös Jyväskylän alueelle, mikä osaltaan parantaa asemiamme kilpaillussa IT-markkinassa, Lötjönen jatkaa.

Sitowise hankkii kaupassa Ficonicin koko osakekannan. Ficonicin 15 asiantuntijaa jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Lue lisää

Katso kaikki