Sisäilmastoseminaari veti väkeä

Järjestyksessään 34. Sisäilmastoseminaari käynnistyi 14.3.2019 aamulla Helsingin Messukeskuksessa. Seminaariin ilmoittautui noin 1 400 ihmistä.

Sisäilmastoseminaari tarjoaa suullisia- ja posteriesityksiä, sisäilma-aiheisen näyttelyn sekä mahdollisuuden verkostoitumiseen alan ammattilaisten kanssa.

Seminaari käynnistyi Mikko Somersalmen avauspuheenvuorolla, minkä jälkeen Marika Paavilainen puhui aiheella ”Toimintamalli kohti terveempiä ja toimivampia tiloja”. Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelmaa 2018–2028 esitteli Jussi Lampi ja Anne Korpi avasi puheenvuorossaan tämän hetken ja tulevaisuuden sisäilma-asioita Suomessa. 

Seminaari jatkui useilla eri aihekokonaisuuksilla. ”Ilmanvaihto, painesuhteet ja lämpöolot” -kokonaisuudessa Sami Lestinen puhui aiheella ”Lämmönlähteiden ja ilmajäähdytyksen yhteisvaikutus huonetilan ilman nopeuteen ja vetoriskiin sekoittuneessa tilanteessa” ja Ella Lahtinen aiheella ”Painesuhteiden hallinta ilmatiiviydeltään parannetuissa rakennuksissa”.

 

Ella Lahtinen

Samaa kokonaisuutta jatkoi Marko Björkroth, joka puhui paine-eron mittaus- ja säätöohjeesta sekä Antti Alanko aiheella ”Ilmanvaihdon käyttötapojen ja käyttötasojen vaikutus sisäilmaan koulurakennuksissa”. Vilkasta keskustelua herättänyttä kuntien sisäilmaverkoston yleisohjetta ilmanvaihdon toiminnasta ja käyttöajoista avasi Marianna Tuomainen 

 

Marianna Tuomainen 

Sisäilmastoseminaarin puheenvuorot jatkuivat tämän jälkeen useissa eri aihekokonaisuuksissa.

 

Teksti ja kuvat: Piritta Porthan 

Jätä kommentti

*

*