Sisäilmastoseminaari kokosi Messukeskuksen Siipeen lähes tuhatpäisen joukon alan ammattilaisia

Sisäilmastoseminaari keräsi alan yritykset, yhteisöt ja ihmiset verkostoitumaan, kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Kuva: Miia Manner

Messukeskukseen kokoontui tiistaina noin 900 ammattilaista verkostoitumaan ja kuuntelemaan asiantuntijaluennoille viimeisintä tutkimustietoa. Päivän avasi Ympäristöministeriön valtiosihteeri Terhi Lehtonen.

Sisäilma-aiheinen näyttely oli sijoitettu kolmeen eri saliin ja näytteilleasettajia oli yli 60. Seminaariesitykset sisälsivät monipuolista tietoa muun muassa sisäilmasta, terveydestä, sisäympäristön lämpöolosuhteista ja sisäilman epäpuhtauksista infektioriskeihin, rakennusfysiikkaan ja energiatehokkaaseen ilmanvaihtoon. Esitykset oli jaettu teemoittain seuraavasti: Sisäilma ja terveys, Sisäympäristön olosuhteet, Mitattu ja koettu sisäympäristö, Sisäilman epäpuhtaudet, Ohjeita sisäilmatilanteisiin ja rakentamiseen, Infektioriski sisäilmassa, Mikrobit ja toksisuus sekä Rakennusfysiikka ja sisäilma.

Lisäksi FINVAC ry järjesti oman sessionsa energiatehokkaan ilmanvaihdon varmistamisen kokemuksista.

Pro Sisäilma -tunnustus poikkeuksellisen omistautuneesta työstä

Päivän aikana jaettiin Pro Sisäilmä -tunnustus. Sisäilmayhdistys ry myönsi järjestyksessään kolmannen Pro Sisäilma -tunnustuksen FM Kristina Saarelalle. Tunnustus myönnetään poikkeuksellisen omistautuneesta työstä paremman sisäilman puolesta. Saarela on ollut Sisäilmayhdistyksen henkilöjäsenenä sen alkutaipaleilta lähtien, ja hän oli aktiivisesti mukana muun muassa Suomessa järjestetyn Indoor Air 1993 -konferenssin järjestelyissä. Lisäksi hän on ollut keskeinen toimija päästöjen kammiomittausmenetelmien ja analysointimenetelmien kehittämisessä sekä niihin liittyvässä kansainvälisten standardien standardoimistyössä.

Sisäilmastoseminaari järjestettiin jo 38. kerran. Tapahtumasta vastasi Sisäilmayhdistys ry.

Lue lisää

Katso kaikki