Siru Lönnqvist: ”Yhteiskuntamme sähköistyy erittäin kovaa vauhtia”

Siru Lönnqvist Rakennusten energiaseminaarin näyttelyalueella 9.11.2022. Kuva: Piritta Porthan

Siru Lönnqvist piti Rakennusten energiaseminaarin avauspuheenvuoron. Hän muistutti, että samalla kun mietimme käsillä olevaa kriisiä, meidän tulisi pyrkiä miettimään asioita pidemmällä aikavälillä.

Maailmalla aiemmin tehdyt päätökset ovat osoittautuneet osittain virheellisiksi, sanoi VVS Föreningen i Finland rf:n toiminnanjohtaja Siru Lönnqvist Rakennusten energiaseminaarin avauspuheenvuorossaan. Hän muistutti, että yhteiskuntamme sähköistyy erittäin kovaa vauhtia ja pohti, miten pystymme jatkossa saavuttamaan tasapainon kysynnän ja tarjonnan välillä.

Talotekniikka-lehti tapasi Lönnqvistin seminaarin näyttelyalueella. Millaisena Lönnqvist näkee seminaarin merkityksen nyt, kun meillä on energiamurroksen lisäksi meneillään energiakriisi?

– Näen, että tämän seminaarin merkitys on vain korostunut. Se, kuinka tärkeä tämä aihe on. Kyllä sen täälläkin huomaa keskusteluissa, että tämä aihe on nyt kaikkien huulilla. Mietitään, miten tästä seuraavasta talvesta selvitään, mutta sitten myös pidemmällä aikavälillä.

Puheessaan Lönnqvist pohti, osaavatko taloyhtiöt keskellä energiakriisiä toimia energiaviisaasti ja samalla huomioida, ettei tehdä esimerkiksi sisäilmaa tai rakenteita heikentäviä toimia. Hän muistutti, että taloyhtiöissä tehdyt toimet vaikuttavat osin myös taloyhtiöiden ulkopuolella ja ”on myös herännyt sellainen kysymys, että onko tämä kokonaisuus oikein kenenkään hallussa”.

Seminaaria laajennettiin tänä vuonna taloyhtiöiden suuntaan. Seminaarin lounaan jälkeinen osio keskittyi energiatehokkuuteen taloyhtiöissä.

– Sitä on toivottu, että myös taloyhtiöpuolta käsiteltäisiin täällä seminaarissa. Tänä vuonna sitäkin puolta on otettu mukaan, Lönnqvist kertoi Talotekniikka-lehdelle.

Lue lisää

Katso kaikki