Siru Lönnqvist ja Olli Seppänen palkittiin – Palkitsijoina REHVA ja ISIAQ Academy

Siru Lönnqvist sai REHVA Professional Award -palkinnon.

Suomalaiset LVI-alan merkittävät vaikuttajat saivat kesän aikana kansainvälisiä alan palkintoja ja tunnustuksia.

FINVAC ry:n (The Finnish Association of HVAC Societies) ja VVS Föreningen i Finland rf:n toiminnanjohtaja Siru Lönnqvist sai alkukesästä Euroopan LVI-järjestöjen liiton REHVAn myöntämän REHVA Professional Award -palkinnon. Palkinto myönnettiin Lönnqvistille monen vuoden aktiivisesta työstä alan hyväksi. Hän on edistänyt muun muassa alan koulutusta, jatkokoulutusta ja pätevyyksiä.

− Olen erittäin otettu, että palkinto myönnettiin minulle. Arvostan sitä suuresti. Tuntuu hyvältä, kun monen vuoden koko sydämellä tehty työ huomataan. On hienoa, että koko Suomen LVI-ala ja osaaminen saavat näkyvyyttä Euroopassa, sanoo Lönnqvist.

FINVAC ry:n puheenjohtaja, emeritusprofessori Olli Seppänen puolestaan sai kesäkuussa kansainvälisen sisäilmajärjestön ISIAQ Academy of Indoor Sciencesin myöntämän elämäntyöpalkinnon sisäilmatutkimuksen ja -työn johdosta.

Olli Seppänen palkittiin elämäntyöstään sisäilmatutkimuksen ja -työn parissa.

− Palkinto tuntui tosi hyvältä, kun sen myönsivät alan huiput maailmalla. Työni alkoi lämpöviihtyvyyden parissa 1970–1971 Yhdysvalloissa ja jatkui vuosikymmeniä myös professorina toimiessani. Tärkeä sysäys oli johdollani järjestetty vuoden 1993 Indoor Air -kongressi, joka johti muun muassa Sisäilmayhdistyksen perustamiseen, materiaalien emissioluokitukseen ja sisäilmaluokitukseen. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kehittämäni yhteydet lämpötilan, ilmanvaihdon sekä tuottavuuden välille on laajalti otettu käyttöön maailmalla, kertoo Seppänen.

Lue lisää

Katso kaikki