Siisti viemäri ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä

Kukapa ei haluaisi joskus nauttia kylpemisestä? Mutta ei ehkä kuitenkaan samaan tapaan kuin viemärisukeltajan kertomuksessa, jossa hän esittelee, miten kodin vessan saa muutettua mutakylpyhuoneeksi.

HSY haluaa muistuttaa kampanjallaan, että roskia kuten vanupuikkoja, käsipyyhkeitä tai tamponeja ei saa laittaa viemäriin. Roskat viemärissä voivat tukkia viemärin jopa niin, että jätevesi purkautuu paineella viemäristä sisätiloihin ja aiheuttaa ikävän vesivahingon. Jokainen voi ehkäistä viemäritukoksia laittamalla roskat lajiteltuina roskiksiin ja viemäriin vain pesuvesiä ja pytyn huuhteluvesiä eli wc-paperia ja sitä itseään.

Viemäriin laitetut roskat aiheuttavat tukoksia myös kaupungin viemäriverkostossa ja kuormittavat turhaan jätevedenpuhdistamoita. HSY:n jätevedenpuhdistamoille päätyy vuosittain yli 1000 tonnia viemäriin kuulumattomia roskia.

Siisti viemäri -kampanjan kilpailussa asukkaita innostetaan miettimään viemäriin heitettyjä roskia. Kilpailu on käynnissä HSY:n Facebook-sivuilla 3.-14.6. Kampanjavideo esitetään kesäkuussa 5.6.–18.6. Finnkinon elokuvanäytöksissä pääkaupunkiseudulla.

Katso uusi video ja muita ohjeita viemärietikettiin sivulta: www.hsy.fi/siistiviemari.

 

Lue lisää

Katso kaikki