Serres valittiin vuoden 2005 yritykseksi

OP-ryhmä ja Kauppalehti ovat valinneet Serres Oy:n vuoden 2005 yritykseksi. Serres on eteläpohjalainen muovialan perheyritys, jonka tuotannosta valtaosa menee vientiin muihin Pohjoismaihin ja Länsi-Eurooppaan. Yritys on maailman kolmanneksi suurin sairaaloiden imupussijärjestelmien valmistaja.

Raati perusteli valintaansa seuraavasti: markkina-aseman saavuttamisen ja erinomaisen taloudellisen menestymisen perustana ovat yrittäjäperheen menestyshingun tarttuminen koko yrityksen käyttövoimaksi, erikoistuminen, innovatiivinen tuotekehitys sekä hyvät jakelukumppanit mentäessä uusille markkina-alueille.

Serres on erikoistunut sairaaloiden imupussijärjestelmien ja kiinteistöviemäröinnin pääteosien tuotekehitykseen, valmistukseen ja markkinointiin. Yhtiöllä on molemmilla toimialoilla merkittävä asema sekä Pohjoismaissa että muualla Euroopassa: imupussijärjestelmissä Serres on suurin eurooppalainen valmistaja sekä Pohjoismaiden markkinajohtaja ja LVI-tuotteissa Pohjoismaiden markkinajohtaja.

Viennin osuus on yli 60 prosenttia Serreksen tuotannosta, yhtiö vie tuotteitaan 25 maahan. Imupussijärjestelmissä yhtiön suurimpia markkinoita ovat Saksa, Ranska ja Iso-Britannia. Serres-imupusseilla on Euroopassa asiakkaina jo tuhansia sairaaloita.

Vuoden yrityksen valitseminen perustuu tilinpäätöstietoihin. Valinnassa korostuvat kasvu, kannattavuus ja sijoitetun pääoman tuotto. Valinta tehdään suomalaisyritysten joukosta, joiden liikevaihto on 2 – 50 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki