Swegon Air Academy pokkasi SCANVAC Award -palkinnon

SCANVAC Award myönnetään joka toinen vuosi pohjoismaisille yksityishenkilöille, yrityksille tai organisaatioille, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet LVI-tekniikkaa.

SCANVAC Award myönnetään joka toinen vuosi pohjoismaisille yksityishenkilöille, yrityksille tai organisaatioille, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet LVI-tekniikkaa.

Palkinnon voittaja, Swegon Air Academy, on SCANVACin perusteluiden mukaan lisännyt yleistä tietoisuutta muun muassa energiansäästöstä, terveellisestä sisäilmastosta sekä ilmanvaihdosta – sekä selittänyt mutkikkaita asioita selkeällä tavalla niin, että tavallisetkin ihmiset ymmärtävät niitä.

”Niin Swegon Air Academy kuin me Scanvacilla olemme täysin vakuuttuneita siitä, että huonosti toimivia rakennusjärjestelmiä voidaan parantaa merkittävästi niin, että ne tarjoavat terveellisemmän sisäilmaston kohtuulliseen hintaan, jos vain osataan selittää, mistä kulloinkin on kysymys ja kiikastaa”, SCANVACin perusteli tiedotteessaan.

Swegon Air Academy jakaa tietoa seminaareissa, webinaareissa ja verkossa esitettävillä videoilla sekä rakennusten omistajille ja konsulteille suunnatuilla koulutusohjelmilla. Lisäksi se osallistuu aktiivisesti konferensseihin ja näyttelyihin. Swegon Air Academy on vuodesta 2005 järjestänyt yli 16 000 osallistujalle yli 350 tapahtumaa, joissa on esiintynyt yli 500 tunnettua kansainvälistä luennoitsijaa.

Swegon Air Academy harjoittaa myös julkaisutoimintaa. Julkaisuista palkintoraadi nosti esiin AIR Swegon Air Academy” -kirjan, jossa on 622 sivua asiaa hyvästä sisäilmastosta ja energiatehokkaasta ilmanvaihdosta, Simply EPBD -oppaan rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä, Simply GREEN -oppaan rakennusten energia- ja ympäristösertifioinnista sekä kirjan HISTORY of Ventilation Technology, jossa on esitelty ilmanvaihtotekniikkaa menneisyydestä nykyhetkeen.

”Swegon Air Academy on erinomainen aloite, joka on luonut meille ja monille muille alan ammattilaisille areenan, jossa voi tuoda esille alalle tärkeitä asioita. Se on monille myös arvokas ”verkostoitumisareena”, joka mahdollistaa parhaiden käytäntöjen positiivisen jakamisen”, SCANVAC perusteli.

Palkinto jaettiin Euroopan LVI-järjestöjen liiton REHVAn vuosikokouksessa, joka järjestettiin Brysselissä 21.-23. huhtikuuta. SCANVAC on Pohjoismaiden LVI-alojen liittojen yhteistyöelin, joka edustaa yli 20 000:ta LVI-alan ammattilaista.

Suomi oli hienosti esillä REHVAn vuosikokouksessa

Suomi nousi hienosti esiin REHVAn vuosikokouksessa Brysselissä. Sunnuntaina REHVAn juhlaillallisella Aalto-yliopiston professori Risto Kosonen sai REHVA Professional Award for Technology -palkinnon ja Tuomo Niemelä REHVA Young Scientist Award- palkinnon. Kristian Martin voitti REHVAn opiskelijakilpailun. REHVA muisti myös  Uponoria 100-vuotisjuhlan johdosta. Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski oli vastaanottamassa huomionosoituksen.

 

Pääkuvassa: Mikael Börjesson ja Petra Vladykova Bednarova kävivät pokkaamassa Swegon Air Academylle myönnetyn SCANVAC Awardin Brysselissä. Alemmassa kuvassa Aalto-yliopiston kasvatti Kristian Martin, joka voitti REHVAn opiskelijakilpailun. 

(Kuvat: Tiina Strand)

 

 

 

Lue lisää

Katso kaikki