Satoja tuhansia sensoreita neliökilometrin alueelle

NB-IoT- teknologian avulla voidaan kytkeä erittäin edullisesti nettiin valtava määrä laitteita pienellä alueella.

Uusi, globaali verkkoteknologia, NB-IoT, mullistaa jo ensi vuonna teollisia prosesseja ja kuluttajapalveluita. Sen on avulla saa kytkettyä suuren määrän laitteita verkkoon edullisesti ja luotettavasti. Erinomaisen kuuluvuutensa ansiosta NB-IoT:ta voidaan hyödyntää myös heikomman kuuluvuuden paikoissa, esimerkiksi kellareissa. Teknologia sopii hyvin myös patterilla toimiviin laitteisiin ja kohteisiin, jotka lähettävät pieniä määriä mittausdataa epäsäännöllisesti sekä vaativat pitkää toiminta-aikaa.

Ensimmäiset hankkeet ovat jo käynnissä Suomessa ja Pohjoismaissa. Kaupalliset verkot aukeavat vuoden 2018 aikana. Vuonna 2020 Pohjoismaissa on arviolta jopa kymmeniä miljoonia nettiin kytkettyä NB-IoT-sensoria. Teknologia mahdollistaa aivan uudentyyppisiä käyttötapauksia erityisesti älykkääseen kaupunki-infrastruktuuriin sekä liitettyihin teollisuuslaitteisiin ja prosesseihin.

Suomessa teknologiaa alkavat tarjota Telia ja RD Velho. Yritykset aloittivat syyskuussa yhteistyön, jossa tehdään Narrow Band IoT -verkkoihin pohjautuvia ratkaisuja.

Kuva: Kuvakaappaus RD-Velhon videolta, jonka voi nähdä NB-IoT- teknologian esittelyvideolla.

 

Lue lisää

Katso kaikki