Salpauksessa opiskellaan rakentamista pelaamalla

Koulutuskeskus Salpauksessa on kehitetty uusi 3D-oppimispeli Sandbox, joka soveltuu rakennusalan ammatilliseen koulutukseen. Peli toimii vapaan lähdekoodin RealXtend-virtuaaliympäristössä, jossa opiskelijat pääsevät avatareina tutustumaan rakennusalan teoriaan.

– Pelillisyys auttaa ymmärtämään teoriaa paremmin ja hauskalla tavalla, kertoo projektipäällikkö Georges Segura.

Valtaosa nuorista viettää aikaansa erilaisissa pelillisissä ympäristöissä, joten oppimispeli on tuttu, mielenkiintoinen ja mukaansatempaava väline edistää oppimista. Peliä voidaan pelata yhden opiskelijaryhmän voimin atk-luokassa, mutta myös verkon yli erimerkiksi eri paikkakunnalla opiskelevien kesken.

Peli on kehitetty yhdessä oululaisen pelifirman LudoCraftin kanssa. Tekes on RealXtend-alustan kehittämistä. Pedagogista näkökulmaa pelin suunnitteluun ovat tuoneet rakennusalan opettajat sekä työelämän edustajat.

Peli on tehty Opetushallituksen rahoittamassa Sandbox-hankkeessa, jossa on kehitetty myös ammatillisen koulutuksen opettajien verkkopedagogisia kykyjä sekä valmiuksia toimia uusissa oppimisympäristöissä, kuten virtuaalisissa maailmoissa.

http://salpro.salpaus.fi/sandbox/

Lue lisää

Katso kaikki