Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti laski

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti laski vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana 3,6 prosenttia koronavuoden 2020 vastaavaan kauteen verrattuna.

Talotekniikka-lehti

Työpäiväkohtainen myynti laski 2,0 prosenttia, mihin osaltaan vaikutti yksi puuttuva työpäivä. Liukuva 12 kuukauden muutos osoitti kasvua 0,6 prosenttia.

– Tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin vertailu edellisen vuoden vastaavaan jaksoon on haastava, sillä viime vuonna alan myynti oli kovassa kasvussa ennen kuin koronapandemia sitten toi loppukevääksi ja kesäksi käänteen. Nämä tuoreet tämän vuoden luvut ovat suurempia kuin toissavuotiset ensimmäisen kvartaalin myyntiluvut, huomauttaa Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen tiedotteessa.

Viime vuoden hyvä alkuvuosi ja neljännen kvartaalin vilkastuminen saivat koronapandemiasta huolimatta sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvon nousemaan vuonna 2020 yhteensä 1 056 miljoonaan euroon, mikä on 2,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

– Sähkötekninen kauppa ei suoraan hyödy ”kotoilu”-buumista, mutta ihmisten panostus koteihin ja mökkeihin on toki voinut jo tuoda työtä sekä tavaramyyntiä myös meidän alallemme, sanoo Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) puheenjohtaja, Onninen Oy:n toimitusjohtaja Martti Forss.

– Pidemmän tarkastelun trendit suosivat sähköteknistä alaa. Energiatehokkuuden parantaminen, pyrkimys kohti nollapäästöjä, paikallinen energiantuotanto tuulivoimalla ja aurinkoenergialla sekä sähköistyvä liikenne vilkastuttavat kaikki toimialaamme vuosien ajan, hän arvioi.

Lue lisää

Katso kaikki