Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi alkuvuonna

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo oli tammi-maaliskuussa 221,3 miljoonaa euroa.

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo oli tammi-maaliskuussa 221,3 miljoonaa euroa.

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 1,8 prosenttia viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Työpäiväkohtainen myynti nousi 3,4 prosenttia.

”Rakentamisen kova tahti jatkuu ja viime vuodelle ennustettu suhdannehuippu siirtynee tälle vuodelle. Äkillisiä muutoksia ei ole näköpiirissä ja rakennusten sähköistystuotteiden kysynnän voi odottaa jatkuvan korkealla tasolla”, arvioi Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtaja Tarja Hailikari.

Isoista sähköistysalaa koskevista tulevaisuuden mahdollisuuksista Hailikari nostaa esiin sähköautoilun lisääntymisen, mikä luo tarpeen latauspisteille erityisesti kiinteistöissä. Sähköautojen määrälle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet ja latauspisteiden lisääminen nähdään tärkeänä.

”Liikenteen päästövähennystavoitteisiin pääsemiseksi yhteiskunnallista tukea sähköautojen käyttöönottoon ja latauspisteiden rakentamiseen tulee jatkaa tinkimättömästi”, Hailikari sanoo.

Hänen mukaansa latauspisteistä ja -asemista syntyy uusi infrastruktuuri, joka liittää yhteen sähköverkon, tieverkon ja kiinteistöt.

”Se auttaa saavuttamaan ilmastotavoitteet ja luo hyvinvointia koko yhteiskuntaan”, Hailikari sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki