Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti ennätysvauhdissa – Kasvua 22,1 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti vuoden alusta syyskuun loppuun asti. Kuva: STK ry

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo kasvoi heinä–syyskuussa 22,1 prosenttia verrattuna vastaavaan jaksoon vuotta aiemmin. Tämän vuoden myynnin arvo oli syyskuun lopussa 994 miljoonaa euroa, mikä on 19,0 prosenttia suurempi kuin syyskuun lopussa viime vuonna. Kun tarkastellaan takautuvasti edellisen 12 kuukauden myyntiä, sen kumulatiivinen arvo osoitti 18,3 prosentin kasvua, ilmenee Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) tiedotteesta.

Kolmannen vuosineljänneksen kasvuprosentti ja myynnin 372 miljoonan euron arvo ovat kumpikin suurempia kuin yhtenäkään vuosineljänneksenä aiemmin. STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen nostaa kasvun aiheista esiin muun muassa ennätysmäisen kiinnostuksen aurinkosähköä kohtaan.

–  Investointi kiinteistökohtaiseen aurinkosähköön on tullut kannattavammaksi paneelien hintojen laskun myötä, ja äskettäin on purettu lainsäädännön esteitä aurinkosähkön hyödyntämiselle. Lisäksi Venäjän hyökkäyssota nosti energiaomavaraisuuden hetkessä meilläkin kiireelliseksi tavoitteeksi, johon kotitaloudet ja yritykset pyrkivät juuri asennuttamalla aurinkosähköjärjestelmiä.

Muhonen sanoo tiedotteessa, että sähkötekninen ala on avaintoimija Suomen energiaitsenäisyyden ja huoltovarmuuden toteuttamisessa sekä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

– Odotamme tältä ja tulevaltakin hallitukselta päätöksiä, jotka edistävät näitä päämääriä, Muhonen sanoo. 

– Kotitalousvähennyksen painottaminen energiaremontteihin olisi konkreettinen ohjauskeino kuluttajien ja taloyhtiöiden toimintaan. Tärkeintä on kaikkien kannalta varmistaa sähköalan koulutuksen laatu ja riittävyys, jotta energiaomavaraisuudelle on nyt ja jatkossa suunnittelijansa ja tekijänsä.

Lue lisää

Katso kaikki