Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi 8 % edellisvuodesta

Sähkötukkuliikkeiden sähkötarvikemyynti vuonna 2007 oli 806 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi 8,1 % edellisvuoden 746 miljoonasta eurosta.
Eniten myynnin arvo kasvoi kojeiden ja kytkinten, johdinten, keskusten, kaapeliteiden ja valaisinten tuoteryhmissä. Maltillisempaa kasvua edustivat asennuskalusteet, lamput ja sähkölaitostarvikkeet. Asennustarvikkeiden ja lämmittimien myynti pysytteli lähes edellisvuoden tasolla.
– Voimakkaana jatkunut liike-, toimisto- ja teollisuusrakentaminen sekä korjausrakentaminen ovat pitäneet kysyntää korkealla. Myös tarve säästää energiaa ja lisätä mukavuutta asumisessa ovat johtamassa tasokkaampaan sähköistykseen ja kysynnän kasvuun pitkällä tähtäimellä, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.
Nyt saavutettu kaikkien aikojen korkein myynnin arvo johtuu sekä myyntimäärien kasvusta että raaka-aineiden kuten kuparin kallistumisesta. SSTL:n laskeman hintaindeksin mukaan sähkötarvikkeiden tukkumyyntihinnat nousivat 4,4 % syksystä 2006 syksyyn 2007.
– Odotamme sähkötarvikemyynnin tänä vuonna kasvavan 1-2 % nykyisillä raaka-aineiden hinnoilla tarkasteltuna. Kasvusta suuri osa sijoittuu Etelä-Suomeen, Tarja Hailikari arvioi.

Lue lisää

Katso kaikki